van der Horst

24H Le Mans: Gelijk aantal LMP's en GT’s aan de start

Start 24H du Mans 2011
Start 24H du Mans 2011
Op de definitieve deelnemerslijst voor de 24 uren van Le Mans is het nog wachten tot donderdag 13 februari, wanneer de Automobile Club de l'Ouest (ACO) zijn jaarlijkse persconferentie houdt waar ook het startveld van het FIA WEC en de ELMS wordt voorgesteld. De organisatie van de bekendste etmaalrace liet nu echter al weten dat het gekozen heeft om de 56 beschikbare plaatsen gelijk te verdelen tussen de Prototypes en de GT-wagens. Dat wil zeggen dat op 15 juni 28 LMP bolides en 28 GT’s op de startgrid zullen oplijnen.
De warm-up in beeld gebracht
Met de 3 Audi's en telkens twee wagens voor Toyota, Porsche en Rebellion zullen er normaliter 9 LMP1's deelnemen, mogelijks 10 indien Kodewa met een Lotus zou komen. De Nissan ZEOD RC neemt ook een startnummer voor zijn rekening, wat de 17 resterend startplaatsen aan de LMP2's laat, de klasse die vorig jaar nog 22 deelnemers telde.

De testdag voor de editie 2013
In GTE-Pro is het een quasi certitude dat alle grote constructeurs terugkeren, zijnde Porsche, Aston Martin, Ferrari, SRT Viper en Corvette, normaal gezien elk goed voor telkens twee fabriekswagens. Tel daarbij nog de Ferrari's van het Britse RAM Racing en het Amerikaanse Risi Competizione, en een veld tot 12 wagens behoort tot de mogelijkheden. Dat opent op zijn beurt dan weer de deuren voor een zeer druk bezette GTE-Am categorie die wel eens tot 18 deelnemers zou kunnen herbergen.  


Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op vrijdag 7 februari 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons