van der Horst

F.R. 2.0: Motorland Aragon: Benjamin Bailly keert terug naar de eenzitters

Formule Renault 2.0
Formule Renault 2.0
Terwijl de Formule Renault 3.5 op Aragon al aan zijn tweede manche van het seizoen toe is, start het jaar er voor de Formule Renault 2.0. Na het vertrek van Stoffel Vandoorne naar de hogere klasse hebben we bij de tweeliters dit jaar met Benjamin Bailly één Belg die zijn terugkeer naar de formule racerij maakt na twee jaren bij de GT’s met VDS Adventures. De oud Formule 2 rijder komt uit voor RC Formula en hield zich bij de vrije trainingen op in het middenveld, echter niet zonder steeds de snelste rijder van het team te zijn.
Benjamin Bailly behoorde enige tijd tot de jonge rijders die hun weg naar de Formule 1 trachtten te maken maar zijn carrière stokte in de Formule 2 waar hij in 2010 zevende werd in het kampioenschap. Na enkele magere jaren met races in diverse GT  klasses en bij de Radicals probeert de Belg zijn eenzitter carrière terug op te pakken in de Formule Renault 2.0 bij het Luxemburgse RC Formula.

Vrijdag stonden er twee vrije sessies op het menu voor de tweeliter wagens. In de ochtend toonde de Nederlander Nyck de Vries op een natte baan zich het snelste in 2:13.391 met een ruime voorsprong op de tweede, Jake Dennis. Volgden nog Oliver Rowland, Andrea Pizzitola en Esteban Ocon. Met een tijd van 2:15.549 reed Benjamin Bailly de negentiende tijd van het vijfendertig wagens sterke veld, maar bleef daarmee ver voor op zijn ploeggenoten Aurelien Panis (dertigste) en Naomi Schiff (vijfendertigste).

In de namiddag lag de baan er droog bij en lagen de tijden dan ook een heel stuk lager. Jake Dennis was nu de snelste in 1:56.173 voor Pierre Gasly, Nyck de Vries en Esteban Ocon. Baily klokte de tweeëntwintigste tijd in 1:57.415 maar was opnieuw sneller dan zijn beide teamgenoten.

Foto: Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 26 april 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons