van der Horst

FIA bevestigt nieuw reglement voor 2014

WTCC 2014 staat andermaal voor een overgangsjaar
WTCC 2014 staat andermaal voor een overgangsjaar
Nadat reeds eerder deze week bij de aankondiging dat Citroën in 2014 officieel in het WTCC vertegenwoordigd zal zijn duidelijk werd dat het nieuwe, lang verwachte reglement reeds in 2014 in voege zou treden, nam de FIA vandaag in Goodwood House alle twijfel weg. De World Motor Sport Council bevestigde er immers het technisch reglement 2014 voor de Super 2000-wagens.
In de overigens korte verklaring staat te lezen dat de nieuwe wagens er spectaculairder zullen uit zien met aerodynamisch grotere onderdelen en over meer power zullen beschikken. Om de introductie van nieuwe wagens te vergemakkelijken zal beroep worden gedaan op een zelfde homologatieprocedure als voor het FIA WRC-kampioenschap 2014, maar met twee 'jokers' er bovenop. Wagens die volgens het reglement 2013 rijden zullen in 2014 eveneens tot het kampioenschap worden toegelaten wat dus impliceert dat we andermaal voor een overgangsjaar staan. Zoals hier eerder in een interview met Honda Europe Motorsport Manager William De Braekeleer aangehaald werd er dus wijselijk niet voor geopteerd het kampioenschap anno 2014 uitsluitend voor de nieuwe wagens voor te behouden. Dat zou het deelnemersveld wellicht tot hooguit een tiental wagens hebben beperkt.

De FIA bevestigde eveneens dat de manche voorzien in het Braziliaanse Curitiba wordt vervangen door een meeting in het Argentijnse Termas de Rio Hondo, al dient de homologatie van de omloop nog goedgekeurd te worden.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 28 juni 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons