van der Horst

FIA F3: FIA plaatst Spa-Francorchamps op kalender 2014

Raffaele Marciello - Prema Powerteam Dallara
Raffaele Marciello - Prema Powerteam Dallara
Het FIA F3 European Championship gaat in 2014 zijn tweede jaar van bestaan in en de FIA Motor Sport Council maakte vandaag de definitieve kalender voor volgend jaar bekend. Het aantal races groeit aan van 10 in 2013 tot 11 volgend jaar. Opvallend naast de terugkeer van een F3-race in de straten van Pau is de integratie van een manche op het circuit van Francorchamps ter gelegenheid van het WTCC-weekend eind juni.
Naast de twee boven vernoemde circuits maken ook Moskou en de Hungaroring hun intrede op de kalender volgend jaar. Dat er een race in Frankrijk moest verreden worden lag voor de hand gezien Renault volgend jaar een van de motorleveranciers van het kampioenschap wordt. De keuze viel op het stratencircuit van Pau waar in een nog niet zo ver verleden elk jaar de fameuze  GP de Pau F3 verreden werd. Eerder deze week gaf ook het ALPS Formule Renault 2.0-kampioenschap aan af te zakken naar de
F3 op Spa
F3 op Spa
Zuid-Franse stad. Ook Spa-Francorchamps werd dus opgenomen in de kalender, de Formule 3-races zullen er plaats vinden in het voorprogramma van de WTCC races aldaar. Met ook nog twee races voor het Franse GT Tour- kampioenschap naast het WTCC en dus ook de Formule 3 kan men nu al spreken van een nieuw topevenement  op ons Ardeens circuit.


De start van het kampioenschap wordt gegeven op het circuit van Silverstone op 20 april in het kader van de WEC Six Hours. Zeven van de tien volgende manches vinden plaats in het kader van DTM-weekends waaronder dus ook de race in Moskou. Imola komt in de plaats van Monza, en Hockenheim is naar gewoonte de slotmanche van het kampioenschap. Het ziet er naar uit dat het FIA European F3 kampioenschap aan een opmerkelijke opmars is begonnen en dat de Formule 3 op weg is om opnieuw een noodzakelijke opstap te worden op weg naar de Formule 1.   

FIA F3 European Championship kalender 2014:

20 april: Silverstone (Groot-Brittannië) – samen met WEC
04 mei: Hockenheim (Duitsland) – samen met DTM
11 mei: Pau (Frankrijk)
01 juni: Hungaroring (Hongarije) – samen met DTM
22 juni: Spa-Francorchamps (België) – samen met WTCC
29 juni: Norisring (Duitsland) – samen met DTM
13 juli: Moskou (Rusland) – samen met DTM
03 augustus: Red Bull Ring (Oostenrijk) – samen met DTM
17 augustus: Nürburgring (Duitsland) – samen met DTM
12 oktober: Imola (Italië)
19 oktober: Hockenheim (Duitsland) – samen met DTM

Foto's: FIA F3 European Championship & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 4 december 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons