van der Horst

FIA F3: Monza: Race 3: Felix Rosenqvist winnaar van halve race

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) heeft ook de derde en laatste race van het FIA F3 European Championship in Monza gewonnen. De race stond bol van de incidenten en halverwege de wedstrijd vond de koersdirectie het welletjes en vlagde af, waardoor er ook maar de helft van de punten wordt toegekend. Jake Dennis (Prema Powerteam) en Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) werden respectievelijk als tweede en derde geklasseerd.
  • Dreamdrive
Rosenqvist was vanop de pole het beste weg en nam de leiding van de race voor Leclerc. Verder op de grid reed Ryan Tveter (Jagonya Ayam with Carlin) echter achteraan in de wagen van Fabian Schiller (Team West-Tec F3), vloog even in de lucht alvorens hard op de piste neer te komen. De safety car mocht direct uitrijden en Tveter werd naar het ziekenhuis gebracht voor een check-up.

Podium race 3
Podium race 3
Na vijf ronden werd de race herstart en Rosenqvist wist de leiding te behouden voor Dennis die Leclerc voorbij was gegaan. Drie ronden later was het echter terug prijs, Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) reed in op Lance Stroll (Prema Powerteam) en de tweede rode vlag situatie was een feit. Gezien de medische dienst nog bezig was met hulp te verlenen aan Tveter wou de koersdirectie na deze tweede zware crash geen risico's meer nemen en vlagde de race af. Rosenqvist werd tot winnaar uitgeroepen, Dennis en Leclerc vervolledigden het podium. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) en Brandon Maïsano (Prema Powerteam) maakten de top vijf vol. De top tien werd verder vervolledigd door Gustavo Menezes (Jagonya Ayam with Carlin), George Russell (Carlin), Santino Ferrucci (Mücke Motorsport), Lance Stroll (Prema Powerteam) en Maximilian Günther (Mücke Motorsport.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 31 mei 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons