van der Horst

Prologue: 27 wagens present op officiële test – Lotus en Rebellion zonder nieuwe LMP1

Aston Martin Vantage - Porsche 911 RSR - Ferrari 458 Italia
Aston Martin Vantage - Porsche 911 RSR - Ferrari 458 Italia
27 wagens zullen over drie weken afzakken naar het circuit van Paul Ricard voor de officiële testdagen voor het FIA World Endurance Championship. De aanwezigheid van alle deelnemers met minstens één wagen tijdens deze tweedaagse ‘Prologue’ (28-29 maart) is verplicht. Zowel Audi als Porsche tekenen uiteraard present met hun reeds voorgestelde wagens, uitkijken is het echter vooral naar het publieke debuut van Toyota’s nieuwe strijdwapen, de TS040 en een eerste waardemeting tussen de drie grote constructeurs.
De twee nieuwe prototypes die in LMP1-L (de klasse voor privéteams, light) zullen uitkomen ontbreken echter nog op het appel. Rebellion Racing vangt de afwezigheid van zijn ‘R-One’ op door voor een laatste keer een beroep te doen de vertrouwde Lola’s, terwijl Lotus/Kodewa gewoon niet komt opdagen met de nieuwe T129.

In LMP2 zal het volledige veld aanwezig zijn, zowel Millennium Racing als SMP Racing zakken met twee Oreca’s af naar het zuiden van Frankrijk. Ook in deze klasse valt een debuut te noteren, Strakka Racing zal namelijk voor het eerst met de Dome Strakka S103 naar buiten komen.

In GTE-Pro zullen vijf van de in totaal zeven ingeschreven wagens in actie komen, enkel Porsche Team Manthey zal met twee wagens testen, terwijl zowel Aston Martin Racing als AF Corse het slechts bij een bolide houden. In GTE-Am is het natuurlijk uitkijken naar het eerste optreden van ProSpeed Competition in een officieel treffen van het WK, hun Frans trio bestaande uit François Perrodo, Emmanuel Collard en Matthieu Vaxivière zal er zich komen voorbereiden.

--- DEELNEMERSLIJST 'PROLOGUE' ---

Foto: FIA WEC/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 7 maart 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons