van der Horst

Force India nu ook in GP2 kampioenschap actief

Robin Frijns - Hilmer Motorsport
Robin Frijns - Hilmer Motorsport
Force India liet weten dat het een samenwerkingsakkoord gesloten heeft met het GP2 team Hilmer Motorsport. Het Duitse team debuteerde verleden jaar verdienstelijk in het GP2 kampioenschap en behaalde enkele mooie resultaten met Robin Frijns als rijder. Helaas kampte men met financiële problemen en moest de snelle Nederlander al vlug plaats maken voor betalende rijders. Door zich nu te associëren met Force India is in ieder geval dat laatste probleem van de kaart. Daniel Abt die al eerder tekende bij Hilmer behoudt zijn plaats en hij krijgt de jonge Argentijn Facu Regalia naast zich.
Vijay Mallya wou een opleidingsprogramma voor jonge talenten opzetten en daarom koos hij voor het oprichten van zijn eigen GP2 team. Gezien het aantal toegelaten teams in het kampioenschap vast ligt kon dit enkel door zich te associëren met een bestaand team. Hilmer Motorsport hapte toe en is maar al te blij
Facu Regalia - ART Grand Prix
Facu Regalia - ART Grand Prix
alzo het seizoen ook financieel veilig te stellen. De GP2 bolides zullen in dezelfde kleuren gespoten worden als de Force India formule 1 wagens. Daniel Abt, die verleden jaar een rotseizoen kende bij ART GP, maakte indruk bij de wintertesten en kreeg al eerder een contract toegestopt van Hilmer Motorsport. De tweede wagen komt in handen van de vicekampioen GP3 Facu Regalia.


Foto's: Georges De Coster & Frijns



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 8 februari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons