van der Horst

Formule 3: Gabriele Mini twee maal snelste in Imola

Gabriele Mini
Gabriele Mini
Gabriele Mini heeft een ijzersterke indruk nagelaten tijdens de afsluitende tweedaagse Formule 3 test in Imola. Zowel op maandag als op dinsdag klokte de Italiaan de snelste tijd. Mini, die vorig jaar debuteerde in de F3, verteerde de overstap naar Prema Racing duidelijk goed.
Na Jerez en Barcelona kwamen de piloten een laatste keer in actie in Imola. Er werd opnieuw twee dagen getest en dit maal kon ook het regenrubber uit de kast gehaald worden. Op dag één bleek de namiddagsessie de snelste. Mini klokte een 1.30.225 en ging daarmee sneller dan Oliver Goethe en Dino Beganovic. Tijdens de laatste testdag, vandaag, ging Mini opnieuw snelste in de ochtendsessie, dit maal voor Mari Boya en opnieuw Beganovic. De sessie van deze namiddag viel letterlijk in het water, al was training uiteraard niet nutteloos. Alex Dunne toonde zich de snelste in de regen, voor Charlie Wurz en Dino Beganovic.

Na drie test tweedaagse, op drie verschillende circuits, vielen enkele piloten op. Enerzijds Gabriele Mini uiteraard die zowel in Barcelona als in Imola de snelste man was. Of de Italiaan effectief voor Prema zal uitkomen in 2024 moet nog blijken. Wie wel al bevestigd werd, is Dino Beganovic. De Zweed is tot nu toe de enige piloot die zijn zitje al te pakken heeft. Hij zal opnieuw voor Prema Racing uitkomen en was tijdens de test sessies steeds voorin te vinden waardoor hij zich nu al bij de favorieten kan rekenen. Naast de gevestigde waarden als Beganovic en Mini kwamen er ook enkele nieuwe gezichten aandraven. Laurens Van Hoepen, Martinius Stenshorne, Tim Tramnitz zijn enkele bekenden uit het Formula Regional European Championship by Alpine, dat als opstaptklasse naar de F3 geldt, die de afgelopen weken kwamen testen. Daarnaast komen ook enkele talenten rechtstreeks uit de Formule 4 piepen. Zo zagen we het McLaren talent Ugo Ugochukwu, Italiaanse F4 kampioen Kacper Sztuka en Britse F4 kampioen Louis Sharp opdraven.

Ook vielen er enkele opvallende afwezigen te noteren. Zo was er geen spoor van onder andere Zac O'Sullivan, Caio Collet, en Paul Aaron die in 2024 vermoedelijk een stapje hogerop mikken. Dat doet ook Andrea Kimi Antonelli die de Formule 3 overslaat en in 2024 in de Formule 2 zal uitkomen. 

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op dinsdag 24 oktober 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons