Formule 3: O'Sullivan mengt zich na Hongaarse zege in titelstrijd

Zak O'Sullivan
De bochtige omloop van de Hungaroring vormde dit weekend het toneel voor de achtste ronde van het FIA Formule 3 kampioenschap. Met de snelste tijd in de kwalificaties op vrijdag, trok Zak O'Sullivan zijn stijgende lijn door en ook vandaag was de Brit bij de pinken. De Williams Racing Junior kwam niet in de problemen tijdens de hoofdrace vanochtend en mengt zich zo in de titelstrijd.
Met nog twee weekends voor de boeg is het F3 kampioenschap in de slotfase van het seizoen beland. In het kader van de Hongaarse GP werden opnieuw twee wedstrijden afgewerkt, de eerste daarvan gisterenochtend. Daarin vertrok Gabriele Mini vanaf de pole, een prima kans om broodnodige punten in het kampioenschap te pakken en de leider, Bortoleto niet uit het oog te verliezen. In een chaotische wedstrijd bleef Mini uit de problemen. De Italiaan moest Nikita Bedrin heel kort voor zich dulden, maar herveroverde al snel de leiding om deze niet uit handen te geven. Bedrin verloor in de voorlaatste bocht van de laatste ronde de tweede plaats aan Bortoleto die zo Mini weinig bonus gunt. Nikita Bedrin mocht als derde mee naar het podium. Het eerste podium voor hem en zijn team Jenzer Motorsport in dit F3 seizoen.

In de negentien ronden durende hoofdrace hield polesitter Zak O'Sullivan de touwtjes stevig in handen. Ronde per ronde breidde de Brit zijn voorsprong uit richting zijn vierde zege van het seizoen. Nog belangrijker, O'Sullivan springt maar liefst vijf plaatsen omhoog in de tussenstand. Hij staat nu tweede in het kampioenschap, met 43 punten achterstand op Gabriel Bortoleto die volgende week in Spa zijn leidersplaats zal verdedigen.

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 23 juli 2023.