van der Horst

Formule 3: Tweede poleposition van het seizoen voor Pepe Marti

Josep Marti
Josep Marti
Pepe Marti heeft zijn tweede pole van het seizoen beet. De Spanjaard snelde op het circuit van Spa Francorchamps naar een 2:22.160 en dat in zeer lastige omstandigheden. Kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto wacht een lastig weekend nadat hij vandaag niet verder kwam dan de vijftiende plaats.
Op een nat circuit van Spa, stond deze namiddag de kwalificatie gepland. De eerste degelijke richttijde kwam op naam van Grégoire Saucy. De ART GP rijder zag zijn tijd echter nog flink verbeterd worden toen Bortoleto naar een lage 2.25 reed alvorens iedereen even de pits opzocht om de finale fase aan te vangen.

De baan droogde snel op en Gabriele Mini leek met een 2.22.254 de pole in handen te hebben maar zowel Marti als Fornaroli doken nog onder die tijd. Marti's tijd was uiteindelijk goed voor poleposition, zestien duizendsten sneller dan Fornarli en 94 duizendsten sneller dan Mini die derde werd.

De pole voor de sprintrace van morgen leek lange tijd richting Bortoleto te komen maar kwam uiteindelijk op naam van Hugh Barter, die de twaalfde tijd en daarbij horende pole voor morgen pakte. Bortoleto werd pas vijftiende en zo kan het voor de kampioenschapsleider nog wel eens lastig Ardennen weekendje worden!

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 28 juli 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons