van der Horst

Formule 3: Zak O'Sullivan snelste man op vrijdag

Zak O'Sullivan
Zak O'Sullivan
Na de snelste tijd in de vrije training vanochtend was Zak O'Sullivan ook in de kwalificatiesessie voor de Hongaarse GP, de snelste van het Formule 3 veld. O'Sullivan pakt daarmee zijn tweede pole in de Formule 3 en leidt een Prema Racing één-tweetje met Dino Beganovic op de tweede plaats.
Het wedstrijdweekend op de Hongaroring luidt de tweede helft van het seizoen in. Op de bochtige omloop nabij Budapest stonden vandaag de vrije training en de kwalificatie gepland. In beide sessies was Zak O'Sullivan de snelste van het veld. Hij hield in lastige omstandigheden, de baan werd namelijk langzaam droger en droger, Dino Beganovic op ruim vier tienden van een seconde achter zich. Leonardo Fornaroli kwalificeerde zich in zijn Trident wagen als derde.

Gabriele Mini mag dankzij de twaalfde tijd, de sprintrace van morgen vanaf de pole starten. Mini, die derde staat in het kampioenschap, kan daarmee flink wat punten sprokkelen om de achterstand op leider Bortoleto kleiner te maken. De kampioenschapsleider maakte een foutje in zijn voorlaatste snelle ronde en verbeterde zijn tijd in de beslissende slechts licht wat hem de negende tijd oplevert. 

Foto: FIA Formula 3
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 21 juli 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons