van der Horst

Formule ADAC: Nürburgring: Eerste en derde plaats voor Picariello op zondag

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Gisteren won Alessio Picariello al de eerste race van het Formule ADAC kampioenschap op de Nürburgring, een prestatie die hij zondagmorgen herhaalde tijdens de tweede race. Aangezien voor de grid voor de derde en laatste race de acht eersten van de vorige race in omgekeerde volgorde gezet worden, beloofde het voor Picariello haast een onmogelijke taak te worden om op te klimmen van de achtste plaats naar de leiding. De Belg was al vijfde wanneer de race werd onderbroken door de safety car, na de herstart pakte Picariello nog twee tegenstanders in maar daar bleef het bij. Maar met een overwinning en een derde plaats vergroot de Belg wel zijn voorsprong in het kampioenschap.
De tweede race verliep gewoon perfect voor Picariello, hij startte als tweede maar ging in de tweede ronde al voorbij Günther naar de leiding en reed dan weg van het veld. In de helft van de race was zijn voorsprong al zo groot dat Picariello het gas kon lossen en rustig naar de overwinning rijden. Maximilian Günther behield de tweede plaats maar voor de derde plaats werd er hevig gevochten tussen Boschung en Visser maar de Nederlandse miste net het podium.

Uitslag Nürburgring race 2:

1. A. Picariello (Mücke Motorsport)
2. M. Günther (Mücke Motorsport)
3. R. Boschung (Team KUG Motorsport)
4. B. Visser (Lotus)
5. M. Dienst (Neuhauser Racing)

Voor de derde en laatste race moest Picariello van de achtste plaats vertrekken, hij klom al snel op naar de vijfde plaats toen een safety car procedure in de derde ronde de race stil legde na een crash. Wanneer de race zeven ronde later terug in gang werd geschoten moesten Visser en Jensen er ook aan geloven, maar Dienst kon de aanvallen van onze landgenoot afweren en alzo nog tweede worden na Beer die van start tot finish de wedstrijd leidde. Günther werd vierde nadat ook hij voorbij Visser en Jensen was geraakt. De volgende races vinden al plaats op 10 en 11 augustus op de Red Bull Ring waar Picariello zijn leidersplaats in het kampioenschap nog zal trachten te versterken.

Uitslag Nürburgring race 3:

1. N. Beer (Neuhauser Racing)
2. M. Dienst (Neuhauser Racing)
3. A. Picariello (Mücke Motorsport)
4. M. Günther (Mücke Motorsport)
5. M. Jensen (Lotus)


Foto: Formel ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 4 augustus 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons