van der Horst

Formule ADAC: Red Bull Ring: Negende overwinning voor Alessio Picariello

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Na de eerste race op zaterdag won Alessio Picariello na een duel met zijn teamgenoot Maximilian Günther ook de tweede race voor de Formule ADAC op zondagmorgen. Zodoende moest hij voor de derde race als achtste starten maar in een chaotische race die vroegtijdig werd stilgelegd, werd de Belg aangereden door een concurrent en moest opgeven. Picariello blijft wel ruim op kop in het kampioenschap.
Vertrokken van op de pole kon Maximilian Günther aanvankelijk Picariello achter zich houden maar wanneer de jonge Duitser in de vijfde ronde zijn remmen blokkeerde profiteerde Picariello daarvan om de kop te nemen. Günther bleef de rest van de race in het slipstream van de Belg maar kon geen poging ondernemen om er terug voorbij te geraken. Jason Kremer kwam als derde over de lijn voor het duelerende Lotus duo Jensen/Dontje.

Uitslag race 2:

1. Alessio Picariello (Team Mücke Motorsport)
2. Maximilian Günther (Team Mücke Motorsport)
3. Jason Kremer (Schiller Motorsport)
4. Mikkel Jensen (Lotus)
5. Indy Dontje (Lotus)
6. Beitske Visser (Lotus)

De derde race kende een warrige afloop nadat de marshalls besloten om de race na de twaalfde ronde vroegtijdig af te vlaggen na een crash waarbij verschillende wagens betrokken raakten. De posities die waren ingenomen in de elfde ronde werden gebruikt voor de officiële uitslag en Indy Dontje werd als winnaar uitgeroepen. Beitske Visser die op dat moment tweede lag werd echter verantwoordelijk geacht voor de crash en kreeg een straftijd van 30 seconden waardoor zij buiten de top 10 viel. De tweede plaats ging naar Schramm en Günther die betrokken was bij de crash kreeg de derde plaats toebedeeld. Nicolas Beer was de auteur van een mooie remonte vanaf de tiende startplaats naar plaats vier. Picariello was al in de eerste ronde uit de race getikt door een tegenstander, maar blijft op kop in het kampioenschap met 252 punten voor teammaat Günther met 162 punten.  

Uitslag Race 3:

1. Indy Dontje (Lotus)
2. Kim Luis Schramm (Team Mücke Motorsport)
3. Maximilian Günther (Team Mücke Motorsport)
4. Nicolas Beer (Neuhauser Racing)
5. Fabian Schiller (Schiller Motorsport)
6. Marvin Dienst (Neuhauser Racing)

Foto: Formel ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 11 augustus 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons