van der Horst

Formule E: Roll-out van BMWs eerste volledig elektrische racewagen

BMW iFE. 18
BMW iFE. 18
Dinsdag bereikte BMW andermaal een mijlpaal in zijn rijke motorsporthistorie. Op de BMW-testbaan in Maisach, nabij München, maakte de eerste vol-elektrische racebolide van het sportieve Duitse merk genaamd iFE.18 zijn eerste meters. BMW debuteert als fabrieksteam komend seizoen met de iFE.18 in het succesvolle ABB FIA Formula E Championship.
Tom Blomqvist in BMW iFE. 18
Tom Blomqvist in BMW iFE. 18
De BMW iFE.18 is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen techneuten van de BMW i productie- en ontwikkelingsafdeling en BMW Motorsport. Speciaal voor de motorsport ontwikkelde de Duitse constructeur een compleet nieuwe elektrische aandrijflijn. Enkele indrukwekkende vergelijkingscijfers bieden een goed bewijs van de verbeterde prestaties die het nieuwe systeem genereert op de Formule E-auto, in vergelijking met de productiekrachtbron in de BMW i3. De elektrische racewagen is 50 procent lichter, 66 procent compacter en levert dubbel zoveel prestaties. Voormalig DTM-piloot Tom Blomqvist had de eer om de elektrische BMW rond te sturen over de testbaan in het Beierse Maisach. Van 17 tot 19 april is de BMW iFE.18 te bewonderen op de piste in het Spaanse Calafat, waar de Formule E een officiële test plant.

BMW iFE. 18
BMW iFE. 18
“De BMW iFE.18 is een mijlpaal voor ons bedrijf”, aldus BMW-motorsportchef Jens Marquardt. “Na maanden van uitstekende samenwerking tussen engineers van de productie- en motorsportafdeling, zien we nu allemaal het resultaat hiervan in actie. Dit Formule E-project heeft de meest memorabele technologieoverdracht tussen productie en motorsport opgeleverd in de geschiedenis van BMW! Alle betrokken hebben vanaf het prille begin het motto “TechLab for BMW iNEXT” uitgestraald. Ik kan niet wachten om de auto voor het eerst in actie te zien in seizoen 5 van het Formule E-kampioenschap”.

Lees ook: Nico Rosberg investeert in Formule E – 11 constructeurs in seizoen 6
Lees ook: Formule E: Jaguar toont de I-TYPE 3 in concept-livery​

Foto's: BMW



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule E op woensdag 11 april 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons