van der Horst

Formule Renault 2.0: Paul Ricard: Alexander Albon (KTR) opnieuw snel op eerste testdag

Bruno Bonifacio - Prema Powerteam
Bruno Bonifacio - Prema Powerteam
Prema Powerteam Bruno Bonifacio zette vandaag de snelste tijd neer op de eerste van twee testdagen voor de Formule Renault 2.0 op het Franse circuit van Paul Ricard. Bonifacio verbrak daarbij het ronderecord dat sinds verleden jaar op naam stond van Pierre Gasly. Nyck de Vries (Koiranen GP) klokte de tweede tijd voor Ignazio d'Agosto (Koiranan GP). KTR rijder Alexander Albon was even de snelste man op de baan maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vierde dagtijd.
Een week na de testen in Spanje meldden zich 36 deelnemers aan in Paul Ricard voor de twee collectieve testdagen, waarbij voor het eerst gebruik gemaakt werd van de nieuwe Michelin banden voor dit seizoen. Alexander Albon, die uitkomt voor het Belgische KTR toonde zich bij het begin van de morgen de snelste man op de baan alvorens Nyck de Vries en Matt Parry nog voor de middag onder de tijd van de KTR gingen.

In de namiddag kwam de sessie maar langzaam op gang en op 35 minuten van het einde van de sessie reed de Braziliaan Bruno Bonifacio in 2:03.628 naar een nieuw ronderecord. Nyck de Vries sloot de dag af met de tweede tijd op slechts vier duizendste seconde van de Prema Powerteam rijder, Ignazio d'Agosto realiseerde in 2:03.787 de derde tijd voor Albon die zich als vierde klasseerde met een ronde in 2:03.838. De andere KTR rijders vinden wij terug met op de zeventiende (Jules Gounon) en eenentwintigste plaats (Gegor Ramsay).

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 6 maart 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons