van der Horst

Franciacorta: Gianni Morbidelli nu ook Italian Superstars Series kampioen

Gianni Morbidelli - Audi Sport Italia
Gianni Morbidelli - Audi Sport Italia
Gianni Morbidelli (Audi RS5) werd eerder deze maand op het circuit van Vallelunga kampioen in de International Superstars Series, maar er bleef in de serie nog een Italiaanse titel weg te geven. Voor deze laatste konden er afgelopen weekend nog punten behaald worden bij twee races verreden op het circuit van Franciacorta. Het titelgevecht beperkte zich tot een duel tussen Gianni Morbidelli en Vitantonio Liuzzi (Mercedes C63) maar het was de Audi rijder die na een dubbele zege opnieuw het laken naar zich toetrok.
Vitantonio Liuzzi & Gianni Morbidelli
Vitantonio Liuzzi & Gianni Morbidelli
Slechts zes deelnemers daagden op en nadat een zieke Thomas Biagi (Mercedes C63) forfait verklaarde kwamen er maar vijf wagens aan de start van beide races.  Liuzzi nam na de start van de eerste race de leiding over van Morbidelli, maar de Audi voelde zich beter thuis op het bochtige circuit en Morbidelli kon de Mercedes terugpakken en won de race voor Liuzzi, die op het einde nog een fel duel uitvocht met de tweede Audi hier bestuurd door Ermanno Dionisio. Nicola Baldan (BMW) werd vierde nadat Francesco Linossi de pits opzocht met technische problemen. In het kampioenschap nam Morbidelli de leiding over van Liuzzi.  

Vitantonio Liuzzi - Romeo Ferraris Mercedes
Vitantonio Liuzzi - Romeo Ferraris Mercedes
Liuzzi nam opnieuw de leiding bij de start van race 2 voor Morbidelli maar na een lang duel moest hij zich opnieuw gewonnen geven, de overwinning en de titel waren voor Gianni Morbidelli. Op het einde van de race maakte Dionisio er nog een 1-2 overwinning van voor Audi door de Mercedes naar de derde plaats te verwijzen. De twee BMW’s volgden met Baldan voor Linossi. Morbidelli behaalde na de Internationale kroon ook de Italiaanse Superstars titel binnen met 170 punten voor Liuzzi met 158 punten terwijl Giovanni Berton (BMW), die niet aan de start kwam nog derde werd met 83 punten.

Foto's: Superstars Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op dinsdag 29 oktober 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons