van der Horst

FRECA: Andrea Kimi Antonelli kampioen na zege in Zandvoort

FRECA Zandvoort
FRECA Zandvoort
Andrea Kimi Antonelli is de nieuwe Formula Regional European Championship by Alpine kampioen. De Italiaan pakte niet geheel onverwacht de titel na een podiumplaats in race één en een strakke zege in race twee. De titel van Antonelli brengt de carrière van de Mercedes protégé in een stroomversnelling. Het gerucht wil dat de kersverse kampioen de Formule 3 overslaat en meteen in de Formule 2 zal debuteren.
De voorlaatste manche van het FRECA kampioenschap werd dit weekend, in het kader van de slotmanche van de GT World Challenge Sprint Cup, afgewerkt in de Zandvoortse duinen. Antonelli was ruim leider in de tussenstand en zou zonder al te veel tegenslag de titel dit weekend op zak hebben en zo geschiedde.

Kas Haverkort
Kas Haverkort
In race één was de zege voor Kas Haverkort. De Nederlander leidde van start tot finish en hield Antonelli netjes af. Laurens Vanhoepen werd mooi derde en mocht als tweede Nederlander mee op het podium. De tweede race werd in lastige omastingeden afgewerkt en de rijders kozen voor het regenrubber. Marcus Amand mocht vanaf de pole vertrekken, met Haverkort naast hem op de eerste rij. In de hoop zijn huzarenstukje van gisteren te herhalen probeerde Haverkort alles of niets, buitenom bocht één en het werd niets. De Nederlander schoot van de baan en kwam in de buik van het pak weer de baan op. Heel lang kon Amand niet genieten van de leiding, een sterk opzittende Antonelli waagde al snel zijn kans en nam de leiding over.

Kimi Antonelli
Kimi Antonelli
Een rode vlag situatie na een zware crash van Emmo Fitipaldi en Maya Weug bracht Antonelli niet van de wijs en de Prema Racing piloot reed in een mum van tijd weg bij zijn achtervolgers richting de zege. De tweede plaats bleef in handen van Marcus Amand, Laurens Van Hoepen mocht opnieuw als derde naar het podium.

Er wacht de deelnemers van het FRECA kampioenschap nog één afspraak, volgende week in Hockenheim. 

Foto's: FRECA
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 15 oktober 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons