van der Horst

FRECA: Antonelli nieuwe leider na zege in tweede race op Paul Ricard

Kimi Antonelli
Kimi Antonelli
Het Formula Regional European Championship by Alpine streek afgelopen weekend neer op Paul Ricard. Dankzij de zege in het tweede treffen van het weekend, wipt Kimi Antonelli over Martinius Stenshorne naar de leiding in de tussenstand. Met nog vier weekends voor de boeg bedraagt het verschil tussen de nummers één en twee amper zes puntjes.
Alessandro Giusti werd de ietwat verrassende polesitter voor de eerste race, die op zaterdag verreden werd. De Fransman was op eigen bodem sneller dan Martinius Stenshorne, die naast hem op de eerste rij zou starten. Al van bij de start hield Giusti de touwtjes in handen. Hij reed gecontroleerd naar zijn eerste zege in het FRECA kampioenschap. In de strijd voor plaats twee moest Martinius Stenshorne de duimen leggen voor MP Motorsport piloot Sami Meguetounif die het Nederlandse team daarmee een mooi podium schenkt na de afwezigheid in Misano, ter ere van de eerder overleden Dilano Van 't Hoff.

Waar Giusti op zaterdag de dubbel scoorde, deed Kimi Antonelli dat op zondag. Het Italiaanse talent had in de kwalifcaties een bonus van ruim één tiende op de Nederlander Kas Haverkort om vervolgens vanaf de start de wedstrijd te controleren, richting zijn derde zege van het seizoen. Esteban Masson en Tim Tramnitz vervolledigden het podium. Martinius Stenshorne viel daar met P4 net naast. De Noor moest als zesde starten en won dus twee plaatsjes al volstaat dat niet om ook als leider Fankrijk te verlaten. Die eer is nu aan Antonelli, al is het verschil uiterst klein. 

Aan Belgisch-Nederlandse zijde vielen de prestaties van Maya Weug opnieuw op. Met een tiende en zevende plaats pakte de snelle Nederlandse met Belgische moeder opnieuw waardevolle punten.

Foto: Prema 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 24 juli 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons