van der Horst

FRECA: Tramnitz en Stenshorne winnen laatste races op Hockenheimring

Tim Tramnitz
Tim Tramnitz
Ook het seizoen van de Formula Regional European Championship by Alpine kwam dit weekend ten einde. Op het circuit van Hockenheim stonden nog twee wedstrijden op het programma, weliswaar zonder invloed op de titelstrijd want Kimi Antonelli werd twee weken geleden al kampioen na een dubbel podium in Zandvoort.
De titel bij de piloten was dus al vergeven maar die bij de teams moest nog toegekend worden. Prema Racing en R-ace GP mochten nog uitmaken welk team het beste was en die eer kwam uiteindelijk aan de Italiaanse formatie toe die met Andrea Kimi Antonelli ook de kampioen in huis heeft.

Kas Haverkort werd de laatste polesitter van het seizoen. In de eerste race ging de zege naar Tramnitz die vanaf de de vierde startplaats zegevierde. Het werd de derde seizoenszege voor de Duitser, die daarmee ook derde wordt in de tussenstand. Tramnitz haalde het van Rafael Camara, die bij de start al voorbij Kas Haverkort geraakte. Nikita Bedrin tikte aan als derde, na als achtste te zijn gestart. 

In de laatste race van het seizoen ging de zege naar Rookie kampioen Martinius Stenshorne. Hij klopte zijn teamgenoot Tramnitz al bij het doven van de lichten en stond de leiding niet meer af. Hij houdt daarmee Tramnitz van de tweede plaats in de eindstand. Kas Haverkort besloot een mooi seizoen met de derde plaats. 

Maya Weug finishte twee keer in de buik van het pak, op plaats 18 en 20.

Foto's: FRECA



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 23 oktober 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons