van der Horst

Gabriele Tarquini aan boord van de Honda RA727: "een unieke ervaring"

Gabriele Tarquini - Honda RA272 F1
Gabriele Tarquini - Honda RA272 F1
Zoals gisteren meegegeven kreeg Gabriele Tarquini vandaag de gelegenheid om met de legendarische Honda RA727 F1 de klim over Goodwood Hill te wagen. Na afloop arboreerde de Italiaan een brede glimlach en het was overduidelijk dat ie van de kennismaking met de unieke bolide had genoten.

"Wat een magisch geluid, ik had werkelijk zin om mijn oorplugs uit te nemen om een nog beter en klaarder idee ervan te krijgen" aldus Tarquini achteraf.

Tarquini onderbrak zijn vakantie in Italië maar wat graag om op de uitnodiging van de mensen van de Honda Collection Hall in te kunnen gaan. De Honda WTCC-rijder snoof overigens voor het eerst de specifieke sfeer van het Goodwood Festival of Speed op. "Er zijn hier zoveel prachtige wagens en types, racing, rally, straatversies en ongelooflijk veel fans, dit is echt fun!".

3fe630d7f4435dac8d009ffef5e12314f00c2de4.jpg
"De zesbak voelt prettig aan maar je moet niet al te snel willen schakelen en er ook voor zorgen met het juiste toerental van versnelling te veranderen. Het was overigens al lang geleden dat ik nog met een wagen met een H-bak reed. De Honda is uitgerust met een droge koppeling dus ook hier is enige voorzichtigheid geboden. Maar het liep werkelijk allemaal gesmeerd. De motor met zijn 4-klep cylinders van elk 125cc is zo ongelooflijk klein maar toch zo krachtig. Met deze auto ervaar je pas hoe het was te racen in 1964. Het zitje is niet aangepast aan de rijder en het harnas is ook niet zo efficiënt waardoor je zowel in de bochten als bij het aanremmen niet echt vast zit in de cockpit. Voor het eerst met deze legendarische Honda te kunnen rondrijden was voor mij een ongelooflijke ervaring!"

Foto's: Honda Racing




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op zaterdag 13 juli 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons