van der Horst

Gene Haas plant nieuw Amerikaans Formule 1 team

41c8a3bf131ab9825dabf7f36ff5230e4e9e86b1.jpg
De FIA liet enige weken geleden weten dat het een zoektocht begonnen was naar twee extra Formule 1 teams om het deelnemersveld te vervoegen in 2015. Het gezaghebbende Autosport laat weten dat het uit zeer betrouwbare bron vernomen heeft dat Stewart Haas, mede eigenaar van het NASCAR Stewart-Haas team, ver gevorderde plannen heeft om in de nabije toekomst aan de Formule 1 deel te nemen. Haas zou voor het project, voorlopig Haas Racing Developments genoemd, samenwerken met voormalig Red Bull en Jaguar technisch directeur Gunther Steiner.
De FIA heeft voorlopig nog geen communiqué verspreid, maar Steiner zelf zou het nieuws aan Autosport bevestigd hebben. Een ander teken aan de wand is dat het Stewart-Haas team begonnen is aan een uitbreiding van het gebouwencomplex in Charotte USA waar het team gevestigd is.  Haas is bovendien eigenaar van een windtunnel en bezit commerciële gebouwen in Brussel die zouden kunnen gebruikt worden als Europese uitvalbasis voor het F1 team.

Auto Motor und Sport meent dan weer te weten dat ook voormalig HRT F1 teambaas Colin Kolles en het Servische Stefan GP van Zoran Stefanović een aanvraag hebben ingediend. Stefanović  was al in 2010 een van de kandidaten om de Formule 1 te vervoegen, maar zijn kandidatuur werd toen afgewezen ten voordele van het Lotus Team, Hispania en Virgin Racing. Wie de twee licenties ook zal bekomen, het ziet er sterk naar uit dat wij in 2015 terug 26 wagens aan de start gaan krijgen van de Grote Prijzen.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 16 januari 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons