van der Horst

GP3: Valencia: Conor Daly en Robert Visoiu winnen ieder een race

Voor de eerste maal kwam het GP3 kampioenschap niet uit in het voorprogramma van de Formule 1 maar vormde de serie de hoofdmoot van het programma. Twee races stonden er op het programma in Valencia. Conor Daly won de eerste wedstrijd voor zijn teamgenoot Facu Regalia, terwijl in race 2 Robert Visoiu van start tot finish aan de leiding reed.
Conor Daly, verleden maand nog aan de start van de 500 Miles of Indianapolis, startte vanop de pole in race 1 en bleef op kop van start tot finish. Facu Regalia ging al snel voorbij Kvyat en zette de achtervolging in op de leidende Daly;  beide rijders die uitkomen voor ART GP besloten wijselijk om het mekaar niet moeilijk te maken en behielden hun posities tot bij de aankomst. Kvyat (MW Arden)moest ook nog Korjus (Koiranen GP)voorbij laten en miste zo de laatste plaats op het podium. Sainz Jr. (MW Arden), die de snelste ronde reed kwam als vijfde over de streep voor Tio Ellinas (Marussia Manor Racing), Aaro Vainio (Koiranen GP), Robert Visoiu (MW Arden), Dino Zamparelli (Marussia Manor Racing) en Jack Harvey (ART Grand Prix).

Dankzij de omgekeerde startgrid voor de eerste acht van de eerste race, kon Robert Visoiu (MW Arden) op kop starten. De Roemeen kwam goed weg en reed langzaam weg van de concurrentie om met een voorsprong van acht seconden op Aaro Vainio (Koiranen GP) als eerste over de lijn te komen. Deze laatste versloeg op de meet nipt Carlos Sainz Jr. (MW Arden) die eerder voorbij Tio Ellinas (Marussia Manor Racing)was gegaan. Daarachter pakte Daniil Kvyat (MW Arden) de vijfde plaats en slaagde er ditmaal in voor Kevin Korjus (Koiranen GP) te blijven. Facu Regalia (ART GP) en Conor Daly (ART GP) slaagden er niet in plaatsen te winnen en bleven steken op de zevende en achtste plaats. De top tien werd afgesloten door Nick Yelloly (Carlin) en Dino Zamparelli (Marussia Manor Racing). De leiding in het kampioenschap is voor Tio Ellinas die vier punten voorsprong heeft op Conor Daly.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 16 juni 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons