van der Horst

GPR brengt twee Aston Martin aan de start in 2013

Aston Martin Brussels en Aston Martin Racing GPR vieren de honderdste verjaardag van het prestigieuze Britse merk voornamelijk op Belgische bodem. De schitterende Aston Martin Vantage GT3 zal één van de sterren zijn in het Belgische circuitkampioenschap BRCC en uiteraard ontbreekt ook de meest vermaarde GT-race ter wereld, de 24 Uur van Spa niet op het programma. Mogelijk zien we de wagen ook aan het werk in een selectie van wedstrijden van de GT Open. In het Belgische uithoudingskampioenschap zijn de rijders van dienst: Damien Dupont, Tim Verbergt en nieuwkomer Bert Redant.
Een 100ste verjaardag is niet iedereen gegeven en dergelijke gebeurtenis moet dan ook in stijl gevierd worden. José Farasyn, teammanager, geeft tekst en uitleg:

“Honderd jaar geleden was de competitie de voedingsbodem voor de eerste Aston Martin. Lionel Martins racete in de Aston Hill Climb en het eerste hoofdstuk van een schitterend verhaal was geschreven. De echte bekendheid kwam er opnieuw in competitie, met de overwinning in de 24 Uur van Le Mans in 1959 voor de Amerikaan Carroll Shelby en de Brit Roy Salvadori. Het scheelde dat jaar overigens minder dan een ronde of het was een Belgische Aston zege geweest, met de tweede plaats voor Paul Frère aan de zijde van de Fransman Maurice Trintignant. In 2007 en 2008 won Aston nog in Le Mans, maar dan in de GT-klasse. Zo’n rijk wedstrijdverleden vieren wij dit jaar op gepaste wijze, met een ambitieuze deelname aan het BRCC, het Belgische kampioenschap uithouding. We strijden er met onze Aston Martin Vantage GT3 en onze rijders Damien Dupont, Tim Verbergt en Bert Redant tegen gereputeerde andere teams, maar de wil om te zegevieren is bij iedereen in het team aanwezig! De details van de rest van het programma volgen later nog.”

Het BRCC is het Belgische uithoudingskampioenschap, met op het programma zes manches van drie uur, in zeer sterke meetings. Zo vindt de openingsmanche plaats tijdens het weekend van de FIA GT Series in Zolder, terwijl ook races op het programma staat in de weekends van de 24 Uur van Francorchamps en de GT Open in Spa. Opvallende nieuwe naam in het rijderstrio van Aston Martin: Bert Redant, de nummer twee van de 24 Uur van Zolder 2012.

Bert Redant: “Ik ben enorm blij dat ik samen met mijn vaste partners deel kan uitmaken van dit schitterende team. Alleen al de naam Aston Martin is iets wat bij iedereen tot de verbeelding spreekt. Ik denk ook dat de jeugdige snelheid van Damien, de ervaring van Tim en mijn inbreng zonder meer goed zijn om een sterke rol in het kampioenschap te spelen. Het spreekt voor zich dat ik enorm naar de start van het seizoen 2013 uitkijk.”

Last but not least zullen ook Michael Schmetz en Pierre Grivignée de kleuren van het team in BRCC Endurance verdedigen, maar dan met een Aston DBRS9, de eerste GT3 van het Britse merk.

Afspraak voor de eerste race van het seizoen op 20 en 21 april op Circuit Zolder.

GPR Aston Martin Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op woensdag 3 april 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons