van der Horst

GPR neemt in 2013 deel aan endurance en overweegt tevens sprint, maar zoekt piloten

In de loop van voorbije jaren is GPR Racing een referentie geworden in Belgische autosportmiddens. 2013 zou die tendens moeten bevestigen. Pino Sperlinga, patron van GPR Racing, heeft gedurende vele jaren de kleuren van Porsche verdedigd. Maar eind 2011 zwichtte hij tenslotte voor de flegme « very British » van de Aston Martins: tijdens het afgelopen BRCC-kampioenschap was de DBRS9 GT3, bestuurd door Michael Schmetz en Pierre Grivegnée regelmatig in de voorste gelederen te vinden, zowel in Sprint als in Endurance. Een andere Aston, de Vantage GT4, kwam tijdens verschillende meetings eveneens in actie. Deze GT4 tekent in ieder geval aanwezig tijdens het komende seizoen.
  • St. Paul
GPR - Aston Martin Vantage GT4
GPR - Aston Martin Vantage GT4
« Inderdaad, de eigenaar van de wagen, Albert Bloem, zal de auto in de BRCC Endurance inschrijven », preciseert Pino. «  Deze gentleman driver in de zuiverste vorm van het woord zoekt nog een tweede rijder om met hem ploeg te vormen in Endurance. Maar eens de ploeg compleet zal zijn, bestaat de daadwerkelijk de kans dat deze Vantage ook in de Sprints aan de start komt. De wagen is inderdaad uitgerust met de nieuwste ontwikkelingen afkomstig van Aston Martin in de UK, en met een V8 4,7l  krachtbron van 425 pk onder de motorkap zal deze auto in de strijd om de titel een aardig woordje kunnen meepraten ! »
 
Het is intussen algemeen geweten dat het BRCC reglement van 2013 aan de wagens in de GT Light categorie – zeg maar de GT4’s – de kans biedt om in de twee kampioenschappen (Sprint en Endurance) mee te dingen naar de zege. In de Sprints zullen zij zeker vooraan te vinden zijn, en het specifieke Endurance reglement met een aantal verplichte pitstops per categorie zal er voor kunnen zorgen dat de Astons in de hierarchie in Endurance hoog kunnen eindigen.
 
Naast de Vantage GT4 beschikt GPR Racing ook over een GT3 versie, die in de Blancpain Endurance Series en in de GT Open tijdens het vorige seizoen uitstekende resultaten, heeft neergezet. Het hoeft geen betoog dat Pino ervan droomt om deze auto in BRCC in te zetten : « Ik ben ervan overtuigd dat deze Vantage, gezien het enorme potentieel van deze wagen,  het schitterend zal kunnen doen in het BRCC kampioenschap. Bovendien beschikt de auto in de ogen van het grote publiek over eengroot charisma. Voor deze auto ben ik nog op zoek naar geïnteresseerde piloten. Ik ben ervan overtuigd dat diegene die op deze auto willen inzetten, niet ontgoocheld zullen zijn !”

Tekst & foto: Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 25 februari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons