van der Horst

Hockenheim: Bart Mampaey: we hebben bewezen onze plaats in DTM te hebben

Bart Mampaey
Bart Mampaey
RBM sloeg tijdens de kwalificatie in Hockenheim helemaal geen slecht figuur. Met Andy Priaulx wist het Belgische team van Bart Mampaey door te stoten tot Q3 en de Brit greep uiteindelijk slechts voor één tiende naast de shoot out met vier voor de pole.
  • St. Paul

Bart, hoe kijk je tegen de allereerste DTM-kwalificatie aan?


Andy Priaulx
Andy Priaulx
Gezien de achterstand die we tegenover de andere merken hebben denk ik dat het resultaat beter is dan aanvankelijk verwacht. BMW telt vier auto’s in de top tien en één in de top vier, da’s prima.
 
Zelf was ik met weinig verwachtingen naar hier gekomen. Ik had gehoopt om hier met het team als een solide kracht naar voren te komen en ik denk dat we met de zevende startplaats van Andy en als tweedesnelste BMW bewezen hebben dat we onze plaats in DTM verdienen. Laat me dus stellen dat de stap naar DTM geslaagd is.
 
Andy Priaulx - Team BMW RBM
Andy Priaulx - Team BMW RBM
De tijden liggen hier allemaal zeer dicht bij elkaar en het kleinste foutje wordt cash betaald. Ik ben vooral opgetogen vast te stellen dat de lange samenwerking met Priaulx ook op dit niveau zijn vruchten afwerpt. Het is Andy’s verdienste om de vier kort op elkaar volgende Q-sessies optimaal te plannen en zijn doorzettingsvermogen is ons al langer bekend. Dit moet natuurlijk bevestigd worden in de race zelf en op andere circuits want Hockenheim is nu eenmaal de omloop waarop we met de actuele auto hebben kunnen testen. Dat is voor de volgende meetings niet het geval en er zal dus zeker een ervaringsdeficiet optreden. Maar het is niettemin erg leuk om zo vroeg de resultaten te zien van een project waaraan we allen keihard gewerkt hebben.
 
Andy Priaulx - BMW RBM
Andy Priaulx - BMW RBM
Met Augusto Farfus (die reeds in Q1 werd uitgeschakeld en als 19de van start gaat – nvdr) ging er eigenlijk niks fout. Hij haalde eenvoudig niet voldoende ‘performance’ uit de twee sets die hij in Q1 gebruikte en dat heeft alles met de set up te maken. Zaterdagmorgen tijdens de vrije sessies bedroeg de baantemperatuur 20C° en in qualifying was dat 42 C°. We zijn in de verkeerde richting gegaan met de set up en daar moeten we uit leren. Ik was wel verrast door de prestatie van Dirk Werner die werkelijk boven zichzelf is uitgestegen. Ik had eerder gemikt op Bruno Spengler maar ik meen te weten dat hij door een klein technisch probleempje de auto niet volledig heeft kunnen benutten. Zoniet had ie zelfs voor de pole kunnen gaan. Gezien Andy’s sterke tijden op oude banden in de tweede vrije sessie durf ik voor hem in de race op een plaatsje in de top 10 te mikken.”

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 28 april 2012.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons