van der Horst

Honda beëindigt succesvolle driedaagse test in Valencia

Honda testtte in Valencia
Honda testtte in Valencia
Honda Racing Team en JAS Motorsport zetten vrijdag een punt achter een geslaagde driedaagse test in het Spaanse Valencia. Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini wisselden er elkaar af aan het stuur van de met een rist nieuwe onderdelen uitgeruste Honda Civic 2012. Het Portugees-Italiaans duo totaliseerde na afloop zo'n 800 testkilometers, zonder problemen te hebben gekend.
Op de derde en laatste dag werden onder een stralende zon nog welgeteld 297 km afgelegd.

"We hebben de setup van de Civic gefinaliseerd na de verschillende configuraties die beide rijders uittestten geoptimaliseerd te hebben" gaf teammanager Alessandro Mariani na afloop mee. "Een vergelijking met de tijden die ter gelegenheid van de race alhier werden neergezet was evenwel niet mogelijk aangezien de omloop recent een nieuwe asfaltlaag kreeg. De resultaten, ook al ging het om een test, waren evenwel zeer hoopgevend. Na drie dagen kijken we  tevreden terug op deze test die doorslaggevend was bij het vastleggen van de finale specificaties voor 2013."

Voor Monteiro kreeg de trip naar Valencia nog een winters staartje. Door de slechte weersomstandigheden in Portugal werd diens vlucht afgeleid naar Faro en diende hij de resterende 700 km naar Porto met de wagen rond te maken.

Foto: Honda Racing WTCC




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 19 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons