van der Horst

HWA brengt met Mercedes CLA 45 AMG Racing Series nieuwe klantenwagen op de markt (+ Foto's)

Mercedes CLA 45 AMG Racing Series
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series
Mercedes AMG zal volgende week op de International Motor Show (IAA) te Frankfurt een conceptversie van de CLA 45 AMG Racing Series voorstellen aan het grote publiek. Het merk met de ster breidt daarmee zijn competitiecatalogus verder uit nadat de SLS AMG GT3 al een schot in de roos was met tientallen verkochte exemplaren, een wereldtitel en verschillende 24-uurs races (Dubaï, Spa, Nürburgring) op het palmares. De knap uitgebouwde raceversie van de CLA 45 AMG werd niet ontwikkeld met het oog op een specifiek kampioenschap of conform een bepaald reglement, maar bij Mercedes spreekt men ondermeer over de VLN, diverse nationale kampioenschappen (waarom niet BRCC?) of zelfs een specifieke merkencup. Ongeacht waar de wagen in actie zal komen, het zal een welgekomen verschijning zijn.
  • Skylimit Events
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series
De door HWA AG ontwikkelde bolide krijgt een 2.0-liter motor mee die door een turbo richting de 360 PK geblazen wordt. Deze output wordt door de automatische AMG SPEEDSHIFT DCT 7-traps versnellingsbak naar de wielen geleid. Te noteren valt echter dat Mercedes meteen er de opmerking bij maakt dat indien er voldoende vraag is de PK’s , transmissie en zelfs vierwiel- of enkel voorwiel aandrijving kunnen worden aangepast naar het specifieke reglement van een welbepaald kampioenschap. Het blijft dus allemaal wat vaag, maar het moge duidelijk zijn dat men bij HWA AG een zo groot mogelijke afzetmarkt nastreeft.

Mercedes CLA 45 AMG Racing Series
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series
Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant is het meteen overduidelijk dat we met een krachtpatser te maken hebben. De spoiler op de kofferbak en de splitter onder de voorbumper springen meteen in het oog, net als de uitgebouwde wielkasten en de toegevoegde koelingsopeningen die het geheel een gespierde look geven. Dat de motor het typische Mercedes geronk zal produceren lijkt ook nu weer een certitude, wat er voor zal zorgen dat het geheel een welgekomen verschijning zal zijn op de circuits. Enige prijsindicatie ontbreekt voorlopig nog.

Foto's: Mercedes Benz



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 6 september 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons