van der Horst

F3 EU: Josh Hill verkiest muziek boven autosport

Josh Hill
Josh Hill
Josh Hill, zoon van Damon Hill en kleinzoon van Graham Hill heeft besloten om met onmiddellijke ingang een punt te zetten achter zijn autosportcarrière. Hill kwam dit jaar uit voor Fortec Motorsport in het Europese Formule 3 kampioenschap en nam afgelopen weekend nog deel aan de Masters of F3 op het circuit van Zandvoort. De Brit gaf aan zich niet meer voor 100% te kunnen inzetten voor de autosport en dat het in die omstandigheden geen zin heeft om door te gaan. Hij wil zijn leven een andere wending geven en wil zich voortaan richten op een carrière in de muziekindustrie.
Josh Hill is de zoon van wereldkampioen F1 uit 1996 Damon Hill, die zelf de zoon was van tweevoudig wereldkampioen (1962 en 1968) Graham Hill, welke omkwam bij een vliegtuigongeluk in 1975. Josh Hill had zich al een aardig palmares bijeengereden in de Formule Ford en de Formule Renault 2.0 en debuteerde dit jaar in de Formule 3. Voor Fortec Motorsport kwam hij uit in het European F3 Championship en behaalde op de Hockenheimring zijn eerste podium met een tweede plaats in de tweede race. Vorig weekend kwam hij ook nog aan de start van de Masters of F3, maar toen was de beslissing om te stoppen al genomen.

Na de race op Zandvoort kondigde Hill aan dat hij niet meer de nodige inzet kon opbrengen om verder door te groeien in de autosport en dat doorgaan zonder 100% toewijding geen zin heeft. De Brit die zich niet zag zijn verdere leven door te brengen in het racemilieu, besloot dan om er maar onmiddellijk mee te stoppen en andere pistes te verkennen. Hill heeft, net als zijn vader, ook interesse in muziek en volgt nu al drumlessen, het is op de muziekbranche dat hij zich nu wil storten en verder carrière uitbouwen.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 10 juli 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons