van der Horst

GP2 & FIA F3: Julian Leal en Ed Jones tekenen bij Carlin

Ed Jones - Team West-Tec
Ed Jones - Team West-Tec
Carlin heeft vandaag de namen bekendgemaakt van hun eerste rijder, zowel in de GP2-klasse als in het FIA F3 European Championship. Voor het GP2-kampioenschap koos Carlin voor de Colombiaan Julian Leal die aan zijn vierde seizoen in de klasse begint. De F3 Open kampioen Ed Jones vervoegt dan weer het Formule 3-team van Carlin en zal zich concentreren op het Europese kampioenschap.
  • St. Paul
Na een seizoen Formule Renault 3.5 in 2009 en een seizoen Auto GP in 2010 stapte Julian Leal over naar het GP2-kampioenschap waar hij samen met Fabio Leimer uitkomt voor Rapax Racing. De Colombiaan scoorde geen punten en vervoegde in 2012 Trident racing waarmee hij 9 punten scoorde in het kampioenschap. Verleden jaar werd Leal opnieuw de teammaat van Leimer maar nu bij Racing Engineering en scoorde twee tweede plaatsen ondermeer op het circuit van Spa. Dit jaar hoopt hij met Carlin mee te strijden voor de titel, het Britse team klasseerde zich verleden jaar in de GP2 als tweede bij de teams.

Voor zijn eerste volledige seizoen in de klasse behaalde Ed Jones de titel in het Formule 3 Open kampioenschap. De piloot die onder de vlag van Dubai reed kwam verleden jaar ook uit in de Formule Renault 2.0 en reed op Hockenheim met Fortec een manche voor het Europese F3 kampioenschap. Jones is de eerste rijder die dit jaar tekent bij het Carlin F3 team.
 
Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 9 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons