van der Horst

24H Le Mans: Kortnieuws: Chandhok naar Murphy Prototypes - Ram Racing trekt Ferrari terug

Ferrari 458 Italia GTE - RAM Racing
Ferrari 458 Italia GTE - RAM Racing
Karun Chandhok, die dit weekend nog een Seyffarth Motorsport Mercedes SLS bestuurde bij de openingsmanche van de FIA GT Series, zal in juni zijn tweede 24 uren van Le Mans betwisten op de ORECA 03 van Murphy Prototypes. Ram Racing dat tweede stond op de reservelijst voor de 24 uren bij de GT’s heeft dan weer besloten om zijn Ferrari 458 GTE terug te trekken, er blijven nu dus nog maar twee GT reservekandidaten over waaronder de Porsche van ProSpeed Compétition.
  • Skylimit Events
Greg Murphy liet vorig jaar zijn ORECA 03 Nissan LMP2 nog inzetten door RLR Motorsports, maar besloot om dit jaar uit te komen in de ELMS en de 24 uren van Le Mans onder eigen vlag. Brendon Hartley en Mark Patterson zijn de piloten die de groene LMP2 de sporen zullen geven in de ELMS, maar voor de etmaalrace in Le Sarthe was men nog op zoek naar een derde rijder. Die is nu gevonden in de persoon van Karun Chandhok. De Indiër, ooit nog actief in de Formule 1, kwam vorig jaar voor het eerst aan de start van de etmaalrace op de JRM Racing HPD LMP1 en finishte er als zesde. Chandhok was gecharmeerd door de race en de sfeer die er rond hangt en noemde de race het hoogtepunt uit zijn carrière. Hij beloofde terug te komen en realiseert die wens nu door in te stappen op de Murphy Prototypes ORECA.   

Het nieuwe Ram Racing werd door de ACO op de reservelijst voor de 24 uren geplaatst en stond op dit ogenblik als tweede reserve bij de GT’s na de Porsche van ProSpeed Competition. Het team heeft echter beslist om zijn Ferrari 458 van de lijst te halen. De troepen van Dan Shufflebottom waren verre van zeker om nog een plaats te bekomen voor de race en vinden te tijdsduur om zich nu nog op de race voor te bereiden te kort, waarna het besloot om op 10 weken van de testdag zijn inschrijving niet te respecteren. Het team heeft naar eigen zeggen wel de bedoeling om in 2014 aan de start te staan, maar concentreert zich dit seizoen op de ELMS met twee Ferrari’s 458 GTE voor Mowlem/Griffin en Jeanette/Montecalvo.

Foto: Ram Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op woensdag 3 april 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons