van der Horst

Lamborghini schenkt nagelnieuwe Huracán aan Polizia Stradale (+ Foto's)

La Huracán LP 610-4 Polizia
La Huracán LP 610-4 Polizia
Lamborghini bezorgde in het verleden reeds meermaals een bolide aan de Italiaanse Polizia Stradale. Zo kreeg de politie-afdeling die de duizenden kilometers autostrada onder haar hoede heeft eerder al een Gallardo Polizia en Gallardo LP 560-4 geleverd. Van dat laatste model werden er zelfs twee exemplaren afgezet nadat de eerste LP 560-4 eind 2009 total loss werd gereden. Nu de stier uit Sant'Agata Bolognese recent de Huracán op de markt bracht, kon een speciale Huracán LP 610-4 Polizia versie niet uitblijven natuurlijk...
Stephan Winkelmann - Alessandro Pansa - La Huracán LP 610-4 Polizia
Stephan Winkelmann - Alessandro Pansa - La Huracán LP 610-4 Polizia
Het was Stephan Winkelmann, Lamborghini CEO, zelf die in Rome de sleutels van de bolide overhandigde aan Alessandro Pansa, hoofd van de Italiaanse Polizia di Stato. De krachtige sportwagen, vanzelfsprekend in typische blauwe tinten en voorzien van een wierwielaandrijving, beschikt over een 5.2 liter V10 welke 610pk levert en een topsnelheid van meer dan 320 km/u heeft. Daarnaast is er op het dak een, aldus Lamborghini, aerodynamisch geoptimaliseerde lichtbak gemonteerd.

La Huracán LP 610-4 Polizia
La Huracán LP 610-4 Polizia
Nadat de vorige bolides alles samen tot nu toe meer dan 250.000 kilometer aflegden, zal de nagelnieuwe Lamborghini Huracán eind dit jaar in gebruik genomen worden. Tot het takenpakket behoort officieel het bewaren van de veiligheid op de Italiaanse wegen, maar ook voor dringende medische transporten zoals voor gedoneerde organen kan de krachtpatser worden aangewend. Verder is de wagen uitgerust met een dashcam, waarvan de beelden doorgestuurd kunnen worden naar een politiepost voor verdere analyse en een defibrillator.

Foto's: Automobili Lamborghini S.p.A.



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op vrijdag 23 mei 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons