van der Horst

Liège Motor Show: Voorbeschouwing van de organisatoren

De Liège Motor Show wil opnieuw met de traditie aanknopen door van 16 tot 18 januari een pittige expo voor te stellen. Machines uit de auto- en motorsport, tuning, driftdemo’s, verkiezing van Miss LMS… in de Halles des Foires de Liège is er voor elk wat wils!
De regio in en rond Luik is sinds mensenheugenis verbonden aan mechanische sporten. Gezien de warme sfeer die er in de Vurige Stede heerst zijn er zelfs die beweren dat het voormalige prinsdom de bakermat van de Belgische auto- en motorsport is.
 
“Gedurende een lange tijd werd in Coronmeuse gedurende de winterperiode ook een evenement georganiseerd dat alle liefhebbers van gemotoriseerde sporten samenbracht”, herinnert Laurent Rasquin zich. “Door de Liège Motor Show te organiseren willen we die traditie laten herleven… maar niet zonder er een persoonlijke toets aan te brengen!”

“Vande” in de schijnwerpers

Van 16 tot 18 januari staan niet minder dan 12.000 m² ter beschikking van de bezoekers aan de Halles des Foires de Liège te Coronmeuse. In de patio aan de ingang wordt de onverslijtbare Jean-Pierre Van de Wauwer in de schijnwerpers geplaats. Na eerst zijn debuut in de motorcross te hebben gemaakt werd de inwoner van Verviers een vaste waarde in de Belgische autosport, met onder andere een Belgische rallytitel in 1998. Om iedereen de kans te geven terug te blikken op een lange carrière – die nochtans ver van afgelopen is! – wisten de organisatoren van de Liège Motor Show twee motoren en een tiental bolides waarmee ‘Vande’ wist te schitteren te verenigen. Een ware tijdsmachine dus…
 
Uiteraard zullen dat niet de enige racewagens van de expo zijn. Men zou zelfs kunnen stellen dat de Halles zullen overlopen van ‘mythische’ bolides, zoals de Ford Capri die in 1972 de 24 uur van Francorchamps won, een Ford GT40, een Fiat 131 Abarth, een Ferrari 308 GTB Gr.4 in de kleuren van Pioneer, een Lancia Rally 037 Gr.B, een Jaguar Type E, een hele verzameling Renaults (Gordini, Alpine, R5 Turbo, R21 Turbo…), Amerikaanse auto’s en nog heel wat meer! Verder zijn er ook nog heel wat racebolides (circuit, rally, klimkoers…) die zich gedurende 2014 in de kijker reden en ook voor de motoren (oud en nieuw, met de aanwezigheid van Ducati België) wordt er op de oevers van de Maas plaats gemaakt.

Dragsters, tuning en drift

De toeschouwers zullen ook grote ogen trekken bij het zien van de aanwezige dragsters, vooral dan die verbazende Peugeot 205 die wordt aangedreven door een jetmotor uit een straaljager. Niet te missen! Ook de liefhebbers van tuning zullen niet worden ontgoocheld, met enkele schitterende verwezenlijkingen. Niet alleen auto’s, maar ook vrachtwagens en motoren!
 
Maar de Liège Motor Show, die staat ook voor actie! Het Franse driftkampioenschap tekent aanwezig, met twee rijders en twee bolides die zeker voor het nodige spektakel zullen zorgen: een Ford Mustang van 600 pk en een Nissan Silvia PS15 van 550 pk. Voor de grootste durvers – en de gelukkigste – is het zelfs mogelijk om een onvergetelijke co-drive tijdens één van de driftsessies te winnen.
 
Naast de traditionele exposanten (accessoires, motortuning, bestickering en decoratie, media…) zijn er ook stands met organisatoren en promotoren van kampioenschappen  (BGDC, 2CV Racing Cup, Winning Team, Mob’cross…). Voeg daar de vele voorstellingen van diverse programma’s voor het seizoen 2015 aan toe, enkele handtekeningensessies met rijders van alle generaties (zo zal Yvette Fontaine op 17 januari van de partij zijn) en u beseft dat u zich niet zal vervelen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de body painting sessies die Micky Color en Aya zullen houden…

Boeiende avonden, met concerten, missverkiezing en trofeeceremonie

Maar wat zou een auto- of motorsportevenement in Luik zijn zonder die geanimeerde avonden waar de Luikenaars het geheim lijken van te hebben? Ook op dit gebied legt de Liège Motor Show u in de watten! Vrijdagavond, na de prijsuitreiking van de BGDC (om 20 u.) wordt de opening party vanaf 22 u. opgeluisterd door Robbie Benson en de Luikenaar Julien Perrier. ’s Anderendaags, zaterdag dus, is er gratis ingang voor de verkiezing van Miss Liège Motor Show 2015 (om 20 u.) en de verkiezing van de auto-, motor- en truckrijders die in 2014 het meest wisten te schitteren. Een avond om niet te missen!

Info

De Liège Motor Show opent zijn deuren op vrijdag van 18 tot 22 uur. ’s Anderendaags kan u de expo bezoeken van 11 tot 20 uur, terwijl op zondag de bezoekuren van 11 tot 18 uur zijn. Een kaartje kost 10 euro, op de website www.liegemotorshow.be kan u in voorverkoop tickets aan 8 euro bemachtigen. En dan zijn er uiteraard nog de Facebook en Twitter-pagina’s @liegemotorshow. Alles is klaar, het spektakel kan beginnen!

Liège Motor Show press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 9 januari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons