van der Horst

Liqui Moly Team Engstler ook in 2013 van de partij

Franz Engstler en Charles Ng zijn er ook in 2013 opnieuw bij
Franz Engstler en Charles Ng zijn er ook in 2013 opnieuw bij
Na het onverwachte maar nog niet officieel bevestigde over and out voor het Ford Team Aon, viel er vandaag ook positief WTCC-nieuws te sprokkelen. Het Liqui Moly Team Engstler bevestigde dinsdag ook volgend seizoen aan de start van het wereldkampioenschap voor toerismewagens te zullen staan. Team manager Kurt Treml liet weten opnieuw met teameigenaar Franz Engstler en Charles Ka-Ki Ng in zee te gaan.
  • Dreamdrive
Franz Engstler
Franz Engstler
Met de steun van sponsor Liqui Moly zet het team uit het Duitse Wiggensbach andermaal aan met de vertrouwde BMW 320 TC in de Yokohama Independents' Trophy voor privé-teams en -rijders.

Treml stelde "Liqui Moly erg dankbaar te zijn voor de hernieuwde steun aan en dito vertrouwen in het team. Ik heb er alle vertrouwen in dat beide rijders het nog beter zullen doen dan afgelopen jaar."

Franz Engstler is een vaste waarde en een graag geziene figuur in de WTCC-paddock. Door de kwalificatieprocedure waarbij de Q2-top 10 voor race 2 wordt omgegooid, is de privé-rijder in het tweede weekendtreffen geregeld voorin op de startgrid terug te vinden. Om vervolgens quasi evenveel keer te zwichten voor het fabrieksgeweld.

Franz Engstler
Franz Engstler
Twee jaar geleden, in Oschersleben wilde het dan toch lukken en ging hij met de algemene zege aan de haal. Dit jaar eindigde Engstler vierde in de Yokohama Drivers' Trophy en twaalfde algemeen. Engstler bekendste wapenfeit is evenwel diens onwaarschijnlijke crash in het Franse Pau in 2009. De Duitser werd er na een crash bij de start als leider opgewacht door een veel te traag rijdende safety car, met een spectaculaire puinhoop als gevolg.

Charles Ka-ki Ng
Charles Ka-ki Ng
Charles Ng van zijn kant heeft er na 2012 een eerste volledig FIA WTCC-seizoen op zitten. De sympathieke man uit Hong Kong hees zich dankzij een tiende plaats in Shanghai met één puntje nog net in het algemene rangschikking en werd zestiende in de Yokohama Independent's Trophy.

Oud-Aziatisch toerwagenkampioen Charles Ng is momenteel professioneel actief in het Amerikaanse Formula D-drift-kampioenschap en daarnaast geregeld aan het werk in de Skylimit driftschool van onze landgenoot Andy Jaenen. Met het Skylimit Yokohama Race Team betwistte hij dit jaar overigens de 24 Hours of Zolder aan boord van een Porsche 996 GT3 Cup in Yokohama livrei.


Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 8 januari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons