van der Horst

Louis Sharp Britse Formule 4 kampioen in Brands Hatch

Sharp & Macintyre
Sharp & Macintyre
In Brands Hatch werd afgelopen weekend de titelstrijd in de Britse Formule 4 beslecht. Louis Sharp begon als leider aan het slotweekend met maar één puntje voorsprong op William Macintyre, zijn naaste achtervolger. Met de poleposition op vrijdag zette Sharp een eerste stap richting de titel waarna hij die op zondag binnenhaalde.
  • LTF
Louis Sharp
Louis Sharp
Voor de negende opeenvolgende keer, kreeg Brands Hatch de eer om het Britse Formule 4 kampioenschap af te sluiten. Louis Sharp en William Macintyre pakten tot en met de voorlaatste manche in Donington ieder 12 podia. Sharp scoorde zeven zeges, Macintyre vijf. De titelstrijd begon op vrijdag met de kwalificaties en daarbijhorende te verdienen punten. Sharp was bij de les en de Nieuw Zeelander reed naar de pole, Macintyre werd derde na Deagan Fairclough. Dat was ook de uitslag van race één, en zo liep Sharp verder uit op de Brit.

Coskun Irfan won de tweede race, die startte met een omgekeerde uitslag van de kwalificaties. Daarachter werd Macintyre zevende, Sharp pas elfde en zo liep Macintyre weer wat in op zijn concurrent. De laatste wedstrijd van het kampioenschap zou dus de beslissing brengen met 10 punten verschil tussen de nummers één en twee in het kampioenschap. Sharp kende geen super start en zag Fairclough de leiding overnemen. Wel hield Sharp, Macintyre in de spiegels want voor de Brit finishen volstond voor de titel en zo geschiedde. Louis Sharp volgt als Britse Formule 4 kampioen in het rijtje van onder meer Lando Norris, die in 2015 de eerste jaargang van het kampioenschap won.

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Ook voor Douwe Dedecker werd Brands Hatch de afsluiter van het Formule 4 kampioenschap. De Limburger toonde zich dit seizoen af en toe maar bleef het grootste deel van het seizoen onder de rader. Ook dit weekend zat er voor de Dedecker niet veel meer in dan een plaats in de achterhoede, ongetwijfeld niet waarop onze talentvolle landgenoot op gehoopt had. In de hoop de auto wat beter op de rails te krijgen schakelde zijn team Virtuosi Racing Britse F3 piloot Zak O'Sullivan in, maar ook dat bracht niet helemaal het gewenste succes. Of Dedecker ook volgend seizoen in de Britse F4 zal rijden moet nog blijken. De 15 jarige testte in ieder geval recentelijk op Jerez in het Spaanse Formule 4 kampioenschap, waar ook onze andere landgenoot, Thomas Strauven, recentelijk zijn debuut maakte.

Foto's: ROKiT British F4 & Douwe Dedecker



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 9 oktober 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons