van der Horst

Marc Goossens in beeld bij BRASS Racing naast Jerry De Weerdt en Jeffrey Van Hooydonk

Brass Racing - Viper
Brass Racing - Viper
Jerry De Weerdt en Brass Racing pakken dit seizoen opnieuw uit met de Viper GT3 in de BRCC Endurance Race Klasse GT Pro. Een topwagen uit 2007 en voorzien van een 8,3L V10 in het vooronder. Dat de concurrentie verwittigd is, bewees het duo De Weerdt / Van Hooydonk reeds in de afsluitende wedstrijd van vorig seizoen. Na het behalen van de eerste startrij tijdens de kwalificatie, lag de Viper in een virtuele tweede positie alvorens weg te vallen na een zware aanrijding op de rechte lijn start-finish. Ondertussen staat de Amerikaanse krachtpatser opnieuw te trappelen om de vele paarden los te laten.
Team owner van Brass Racing, Jerry De Weerdt gaat opnieuw ploeg vormen met de ervaren Jeffrey Van Hooydonk, terwijl ook Marc Goossens het team komt versterken.

“Marc zal op 5 en 12 april tijdens de trainingsdagen aanwezig zijn op Circuit Zolder en vervoegt Brass Racing in zijn voorbereiding op het seizoen 2013”, aldus Jerry De Weerdt. “Na de crash tijdens de seizoensafsluiter vorig jaar is de Viper ontmanteld, hersteld en heeft een volledige revisie gekregen. Het team werd versterkt door ondermeer enkele ex KRK-mensen die dit product kennen tot de laatste vijs”.

Het heeft een tijdje geduurd voor we de reeds verwachte confirmatie kregen dat Jerry De Weerdt opnieuw zou samen rijden met Jeffrey Van Hooydonk, maar de komst van ‘The Goose’ is vrij verrassend.

“Ik heb Marc gecontacteerd omdat hij als fabrieksrijder uitkomt voor Viper in de ALMS. En de link is uiteraard niet ver te zoeken. Marc was enthousiast en meteen bereid om mee te sleutelen aan een perfecte afstelling”, gaat Jerry verder.

Of er ook een vervolg komt tijdens het seizoen laten we The Goose zelf aan het woord.

Brass Racing - Viper
Brass Racing - Viper
“Ik heb het team reeds enkele malen bezig gezien en ik vind dat er een sympathieke, maar toch professionele sfeer hangt en ze weten waarmee ze bezig zijn. Er is uiteraard gepraat om het team te komen versterken tijdens enkele wedstrijden over drie uren. Maar dit zal uiteraard afhangen van verschillende factoren zoals kalenders, overeenkomsten en toelatingen. Ik heb er in ieder geval zin in” aldus Goossens die we voor de eerste maal aan het werk zullen zien op vrijdag 5 april tijdens de BRCC Test and Press Day op Circuit Zolder.

Los van het feit dat er nog geen zekerheid bestaat dat Marc Goossens daadwerkelijk de start neemt tijdens enkele lange wedstrijden zijn de verwachtingen hoog in het kamp van Brass Racing.

Jerry De Weerdt: “De concurrentie zal zwaar zijn, maar we viseren minstens het podium. We hopen uiteraard om alle wedstrijden aan de finish te staan, want we zullen niet aan de aftrap komen tijdens de wedstrijd in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa. Deze zullen we hopelijk in rekening kunnen brengen als schrapresultaat”.

Ook Jeffrey Van Hooydonk blikt positief vooruit.

“Eind vorig seizoen bewezen we reeds dat we een goed resultaat konden neerzetten met de Viper, maar voor komend seizoen denk ik dat we nog beter voor de dag gaan komen. Ik ben zeer verheugd om opnieuw met de ex KRK-jongens samen te werken waarmee ik in 2009 en 2010 reeds goede ervaringen had en met een gelijkaardige wagen. Vooral met ingenieur Wim Everaerts had ik een hechte band. Ook kijk ik uit om samen te werken met  Marc Goossens. Zijn ervaring en zijn statuut bij Viper betekenen een grote meerwaarde voor het ganse team. Ik hoop dan ook dat we een mooi kampioenschap tegemoet gaan en de mensen van Kronos zijn in ieder geval hard aan het werken om het nog mooier en groter te maken dan vorig seizoen”, aldus een gemotiveerde Jeffrey Van Hooydonk.  

Brass Racing - Corvette Stingray
Brass Racing - Corvette Stingray
Naast de BRCC is Jerry De Weerdt ook gepassioneerd door historische wagens. Hij was lange tijd een van de smaakmakers in de Belgian Historic Cup. Ook komend seizoen zullen we hem aan het werk zien met zijn razendsnelle Corvette Stingray uit 1969 tijdens de Spa Summer Classic en de Zolder Grand Prix ’50 years’. Ook de Spa Six Hours staan op het programma met een Mustang Shelby uit 1965.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op woensdag 27 maart 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons