van der Horst

Mark Webber maakt eerste kilometers voor Porsche

a0cbe769f6d134d8c630ea7818ac7614c391acd2.jpg
Mark Webber is vroeger dan verwacht kunnen beginnen bij zijn nieuwe werkgever. De Australiër die enkele weken geleden zijn laatste Grote Prijs afwerkte in São Paulo kreeg van Red Bull de toelating om voor het einde van zijn contract toch al in actie te komen voor Porsche. Ter gelegenheid van de laatste test van het jaar maakte Webber zijn eerste kilometers aan het stuur van de nieuwe LMP1 op het circuit van Portimão. “Mijn eerste dag in dit nieuwe project was een intense ervaring voor me. We hebben nog een lange weg af te leggen en nog veel werk te verrichten, ik heb geen misvattingen over wat ons nog te wachten staat,” aldus Webber.
Mark Webber
Mark Webber
Naast Timo Bernhard, Romain Dumas en Neel Jani is Mark Webber de vierde naam die reeds door Porsche werd getekend. Op de twee overige rijders blijft het wachten, al is de kans groot dat Marc Lieb en Brendon Hartley de resterende zitjes in zullen nemen indien hun evaluatietest goed is verlopen. Het merk uit Weissach bevestigde trouwens ook dat het gebruik zal maken van een viercilinder motor met directe injectie in combinatie met twee energie recuperatiesystemen die de vooras zullen aandrijven.
 
2b35bbaddbab50bf4a43196d20f7da5acc5f7378.jpg
Tijdens de test in Portugal lag de focus vooral op de (Michelin) banden en de ophanging. Voorheen testte de LMP1 ook al te Magny-Cours, Monza, Paul Ricard en de Lausitzring. 



Foto's: Porsche
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 11 december 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons