Masters of F3: Felix Rosenqvist van start tot finish

Felix Rosenqvist
De Zweed Felix Rosenqvist heeft voor de tweede maal de Zandvoorter Master of F3 op zijn naam geschreven. De Mücke Motorsport-rijder had al eerder een deel van het werk opgeknapt door in de kwalificatie de pole te veroveren. Via een perfecte start nam Rosenqvist al snel afstand van de concurrentie. Harry Tincknell, eveneens vanop de eerste rij van start gegaan, verloor bij het groene licht twee plaatsen aan Alex Lynn en Emil Bernstorff, het Prema-duo dat winnaar Rosenqvist op het podium na afloop van deze 23ste editie zou flankeren. Rosenqvist had zich reeds in 2011 de snelste getoond en doet hiermee even goed als F1-rijder Valtteri Bottas die in 2009 en 2010 tot F3 Master werd gekroond.

Rosenqvist komt bij de start goed weg in tegenstelling tot zijn buur op de eerste lijn Harry Tincknell, die twee plaatsen verliest aan Lynn en Bernstorff. De posities blijven gehandhaafd tot in ronde zes de Duitser Lucas Auer, op dat moment zesde, inrijdt op de wagen van Sven Müller nadat hij een ronde eerder ook al zijn tegenstander had aangetikt. Beide wagens moeten de race verlaten.  Ondertussen kent Rosenqvist een rustige race en vergroot hij gestaag zijn voorsprong om de race te winnen met meer dan vijf seconden voorsprong op Alex Lynn. Er gebeuren weinig positiewissels gedurende race en de uitslag vooraan blijft dan ook identiek aan het klassement na ronde zes. Mooi is de derde plaats van Emil Bernstorff die zijn eerste race reed voor het Prema powerteam en zich kon meten met de vaste waarden uit het Europees kampioenschap.