van der Horst

Maxi Endurance: Tweede poging over 32 uur

daab2d872bfdabd78e0ace79cf4088edd2ada927.jpg
De organisatoren van het Maxi Endurance concept hebben terug van zich laten horen. Goed een jaar geleden zag men zich nog genoodzaakt om de geplande 48 uren race op het circuit van Navarra af te gelasten wegens een te magere opkomst. De organisatie geeft het concept van de langste uithoudingsrace echter niet op en komt nu met een nieuw evenement op de proppen.
Nadat men naar eigen zeggen van verschillende landen en circuits voorstellen had gekregen om de nieuwe race te organiseren, viel de keuze uiteindelijk de op het circuit van Portimao. Bovendien werd de wedstrijdduur met een halve dag ingekort naar 32 uren. Het geheel zal uiteindelijk moeten plaatsvinden tijdens het weekend van 13 en 14 december – toevallig ook de datum van de Gulf 12 Hours (Abu Dhabi) – en staat open voor onder meer GT2’s, GT3’s, CN Prototypes tot gewone touring cars.

Update 9 maart 2014

In een reactie aan Autosport.be vertelt de organisatie van de Gulf 12 Hours dat men de Maxi Endurance race niet meteen als concurrentie beschouwt, "naar onze mening behoren de teams en rijders waartoe wij ons richten tot een ander segment van de markt. We maken ons ook geen zorgen over de conflicterende datums. Overigens, om logistieke redenen is elk evenement dat in Europa wordt georganiseerd tussen half november en half januari potentieel in conflict met de Gulf 12 Hours."



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 8 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons