van der Horst

Mercedes maakt zes rijders voor 2013 bekend (Update)

Mercedes DTM rijders
Mercedes DTM rijders
Niet langer een verrassing, maar vanaf vandaag wel officieel: Mercedes zet dit jaar slechts zes auto's in in het DTM. Zoals hier recent gemeld maken Gary Paffett, Christian Vietoris, Robert Wickens, Roberto Merhi, Ralf Schumacher en regerend F3 Euroseries/FIA F3-kampioen Daniel Juncadella deel uit van de ingeperkte rijderskern. Het merk met de driepuntige ster trekt voortaan ten strijde met twee teams onder de HWA-banier en Mücke Motorsport.
Gary Paffett - Mercedes AMG C-Coupé DTM
Gary Paffett - Mercedes AMG C-Coupé DTM
Dat David Coulthard en Susie Wolff niet langer van de partij zijn was ook al bekend; Jamie Green van zijn kant verkaste naar concurrent Audi.

Speerpunt bij Mercedes is en blijft uiteraard vice-kampioen Gary Paffett. De Brit is bij Mercedes aan zijn tiende seizoen toe en staat binnen het startveld 2013 met zijn 19 DTM-zeges als recordhouder geboekstaafd.

Ralf Schumacher verdedigt dit jaar voor de zesde opeenvolgende keer de Mercedes-kleuren en hoewel hij afgelopen jaar met een 17de plaats en amper 10 punten niet bepaald potten heeft gebroken, rekenen de troepen van sportbaas Toto Wolff op zijn ervaring.

Het Mercedes Junior Team, dat vorig jaar boven de doopvont werd gehouden naar het voorbeeld van het succesrijke Mercedes-Benz Junior Team van de jaren negentig (met Michael Schumacher, Heinz-Harald Frenzen en Karl Wendlinger), krijgt er een vierde youngster bij. Spanjaard Daniel Juncadella (21) vervoegt Roberto Merhi (21), Christian Vietoris (23) en Robert Wickens (23) die er reeds vorig seizoen deel van uit maakten.

Juncadella wordt tevens de nieuwe ontwikkelingsrijder van het Mercedes AMG F1 Team. De Spanjaard won afgelopen seizoen de titel in de Formule 3 EuroSeries. Volgens goed gebruik krijgt de kampioen, mits hij met Mercedes-motoren rijdt, een DTM-test aangeboden. Daar heeft de Master of Formula 3 klaarblijkelijk veel indruk gemaakt, wat nu leidt tot een F1-testjob én een DTM-zitje.

Roberto Merhi - Mercedes AMG C-Coupé DTM
Roberto Merhi - Mercedes AMG C-Coupé DTM
Roberto Merhi, een Mercedes-protégé sinds 2008 en eveneens een oud-F3 Euro Series-winnaar, betaalde vorig jaar leergeld en kwam nog niet tot scoren. Van Christian Vietoris (16de, 14 punten), die vorig jaar met een vierde plaats tijdens de seizoensopener in Hockenheim zijn tot dusver beste resultaat uit twee seizoenen scoorde, wordt in 2013 meer verwacht dan de 12de stek die zijn 25 punten opleverden.
 
Alle vier de juniorrijders krijgen dit jaar de steun van Mercedes F1-rijder Nico Rosberg die als mentor zal fungeren. 

Nico Rosberg: "Dit Mercedes-Benz Junior Team in DTM is een tof en belangrijk initiatief dat jonge rijders de kans biedt om op het hoogste niveau in de autosport aan te treden. Ik heb altijd al dicht bij het DTM gestaan, eerst als jonge gast toen ik mijn vader vergezelde, later toen ik zelf in de nevenprogramma's racete en nu krijg ik zelf af en toe de gelegenheid om achter het stuur van een Mercedes-Benz DTM-auto te kruipen. Ik wens onze junioren 'all the best', kijk uit naar hun progressie en, wie weet, kan ik hen ook een paar tips meegeven."

Robert Wickens v. Ralf Schumacher - Mercedes AMG C-Coupé DTM
Robert Wickens v. Ralf Schumacher - Mercedes AMG C-Coupé DTM
Sportdirecteur Toto Wolff: "Jong talent de kans geven zich te ontwikkelen maakt al langer deel uit van de Mercedes-Benz-visie. Het is dan ook maar logisch dat we het bestaande DTM Junior Team in dit tweede jaar met een vierde rijder, Daniel Juncadella, hebben uitgebreid. Met de komst van de nieuwe generatie DTM-auto's zagen Roberto Merhi, Christian Vietoris en Robert Wickens zich geconfronteerd met een grote, moeilijke uitdaging, maar zij deden het erg goed. Dat zij er in 2013 opnieuw zouden bij zijn, werd nooit in vraag gesteld. Ook die meerjarenvisie maakt deel uit van een succesrijk junior-ontwikkelingsprogramma."


Foto's: Hans van Onsem en Mercedes Benz




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 20 februari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons