van der Horst

Misano: PK Carsport en High Class Racing verdelen de zeges

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Beide races voor de Fanatec GT2 European Series op het circuit van Misano werden door een Audi gewonnen. Was de High Class Racing Audi R8 LMS GT2 van Mark Patterson en Anders Fjordbach oppermachtig in de eerste race dan won de Audi van PK Carsport bestuurd door Peter Guelinckx en Bert Longin later op de dag de eerste nachtrace ooit van de serie. De Belgische Audi had de eerste race afgesloten op de derde plaats terwijl de High Class Racing Audi tweede werd in race 2 waardoor Patterson en Fjordbach nog steeds de puntenstand leiden met 26 punten voorsprong op onze landgenoten.
  • De Swert Opticiens
High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
De High Class Racing Audi startte nochtans achteraan op de grid maar Patterson ging al snel voorbij Guelinckx en won nog een plaats na de spin van de True Racing KTM #16. Na de pilotenwissel wist Fjordbach de koppositie te pakken om ze niet meer af te staan en reed naar een vierde zege voor de High Class Racing Audi dit jaar. Luca Pirri (LP Racing Audi R8 LMS GT2) en Michael Vergers (Speed Factory Racing Porsche 911 GT2 RS) vochten om de tweede plaats maar de Italiaan dwong de Nederlander in de fout waarbij de Porsche door het gravel moest. Bert Longin profiteerde van de fout van Vergers om alsnog de laatste podiumplaats te pakken. De Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2 van Ulrich/Spescha werd vijfde en eerste in de Am klasse na de opgave van de Target Racing Lamborghini.

Bert Longin startte race 2 van op de pole maar hij kon niet verhinderen dat Fjordbach hem voorbijging en met een comfortabele voorsprong de wagen overgaf aan Patterson. Maar dat was zonder Peter Guelinckx gerekend die het stuur van Longin had overgenomen. Hij verkleinde stelselmatig de achterstand op de leidende Audi om daarna buitenom de koppositie over te nemen. Guelinckx wist Patterson achter zich te houden en schonk PK Carsport zo een tweede zege van het seizoen. Stefan Rosina en Sehdi Sarmini werden derde met de True Racing KTM X-Bow GT2 terwijl  Cedric Leimer en Christoph Ulrich (Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2) als vierde en eerste wagen in de Am klasse over de finish kwamen.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 3 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons