van der Horst

Nieuw rookie podium voor Douwe Dedecker in Knockhill

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Na een lastige meeting in Croft, wist Douwe Dedecker afgelopen weekend opnieuw te scoren in de Britse Formule 4. Op het korte circuit van Knockhill waren de zeges weggelegd voor Gowda, Macintyre en Fairclough. Douwe Dedecker van zijn kant mocht dan weer twee keer naar het rookie podium met een tweede en derde plaats.
William Macintyre
William Macintyre
De pole op vrijdag was voor Dion Gowda. Hij hield kampioenschapskandidaten William Macintyre en Louis Scharp achter zich. De tweede snelste ronde tijd van Macintyre leverde hem de pole op voor race één, die de Brit omzette in de eerste zege van het weekend. Sharp werd onbedreigd tweede, Jack Sherwoord pakte de derde plaats. Dedecker begon als achttiende aan de race en werd uiteindelijk veertiende.

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Dankzij de reversed grid als startvolgorde voor race twee, mocht Dedecker vanaf pole starten. Onze landgenoot bleef goed vooraan meedraaien maar zag Deagan Fairclough, de uiteindelijke winnaar, al snel langszijkomen. Dedecker moest uiteindelijk ook nog de duimen leggen voor Higgins, Piszcyk en Stilp en werd zo vijfde. 

In race drie zette Gowda zijn pole om in de zege. Hij weerstond aan de constante druk van Macintyre die tweede werd en hiermee goede zaken doet in de stand om het kampioenschap. Kanato Le werd derde, Douwe Dedecker werd na opnieuw enkele plaatsen te hebben gewonnen, vijftiende. 

Macintyre bouwde afgelopen weekend zijn leiding uit tot 26 punten voorsprong op Louis Sharp en trekt zodus als leider richting Donington voor de voorlaatste meeting van het seizoen. 

Foto's: ROKiT British F4



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 14 augustus 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons