van der Horst

Ogier wint Monte-Carlo, Neuville boekt podium

Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Wereldkampioen Sebastien Ogier is het nieuwe seizoen begonnen zoals hij het vorige is geëindigd, met een klinkende zege. De Fransman nam op de slotdag geen risico’s meer en boekte zijn derde opeenvolgende winst in de Rallye Monte-Carlo. Thierry Neuville schenkt de nieuwe Hyundai i20 meteen een podium bij zijn debuut.
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier verloor zaterdag zijn speelkameraad Kris Meeke, waardoor de Fransman plots een enorme voorsprong had op zijn dichtste belager Andreas Mikkelsen. Ogier controleerde op de slotdag en stelde zo zijn 33ste WRC-overwinning veilig. Enkel in de Power Stage stak hij nog een tandje bij en deed zijn bijnaam “Mr. Power Stage” weer alle eer aan door winst.

Voor de tweede plaats ging het nog tussen Andreas Mikkelsen en Thierry Neuville. De Belg was op de openingsproef van de slotdag een fractie sneller dan Mikkelsen, maar stelde daarna zijn podiumplaats veilig en liet de tweede plaats aan Mikkelsen. Uiteindelijk kende Neuville nog een hachelijk einde, want in het slot kampte hij met transmissieproblemen, en verloor hij nog ruim een minuut op de Power Stage, maar zijn podiumplek kwam niet in gevaar.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Geen grote verrassingen meer op de slotdag. Mads Östberg opent het seizoen voor M-Sport met een vierde stek. Stéphane Lefebvre, indrukwekkend op de Power Stage, reed een volwassen wedstrijd en besluit op de vijfde stek. Dani Sordo sprong nog voor bij Ott Tänak naar de zesde stek. De Spanjaard pakte ook nog twee punten mee uit de Power Stage.

Elfyn Evans eindigt knap achtste en wint WRC2 bij het debuut van de Ford Fiesta R5 Evo. De strijd om de tweede plaats was nog spannend want het ging nog tussen Esapekka Lappi die gisteren fors remonteerde, Armin Kremer en Quentin Gilbert die in het slot wat kampte met vermogenverlies. Lappi pakte in extremis nog de tweede plaats, voor Kremer en het Frans-Belgische duo Quentin Gilbert – Renaud Jamoul.

Binnen drie weken staat de rally van Zweden op het programma. Vorig jaar stond de rally garant voor suspens tot de slotproef, met een verbeten Neuville die maar nipt de duimen moest leggen voor Ogier.

Foto's: Willy Weyens - Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 24 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons