van der Horst

Ott Tänak leidt ijzingwekkende rally van Polen

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
De Est Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) leidt in de Rally van Polen, de zevende manche van het WRC-kampioenschap. Er wordt een stevig robbertje uitgevochten op het Pools onverhard want de top vijf zit binnen de twintig seconden.
De Belg Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) kon niet lang genieten van zijn koppositie die hij veroverde na de Superstage donderdagavond. Ott Tänak nam meteen over maar ook hij moest de leidersplaats snel uit handen geven. De Noor Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo WRC) nam op de tweede proef van de dag de leiding en zou die tot na de middag behouden.

Na de middag klokte Tänak de ene besttijd na de andere en nam de leiding terug in handen om die niet meer af te staan. Andreas Mikkelsen houdt de Est wel in het vizier en volgt op vier seconden. Hayden Paddon, tevens auteur van enkele scratches staat op tien seconden. De Franse wereldkampioen Sebastien Ogier (Volkswagen Polo WRC) blijft op zijn kousevoeten in de buurt en volgt op zestien seconden, voor Thierry Neuville die aankijkt tegen een achterstand van twintig seconden.

Er moeten nog elf proeven worden afgewerkt. Zondagmiddag eindigt de rally met de Power Stage.

Foto: DMack
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 1 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons