van der Horst

24H Dubai: Pastorelli en Bleekemolen openen de debatten

Start 24H Dubai 2014
Start 24H Dubai 2014
Om 14.00 uur lokale tijd zwaaide Zijne Hoogheid Sjeik Juma bin Maktoum al Maktoum de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten en stuurde daarmee het 77 auto’s sterke veld op weg voor de negende editie van de Dunlop 24H DUBAI.
Een spannend duel om de leiding tussen Nicky Pastorelli in de op pole startende V8 Racing-Corvette C6-R en Jeroen Bleekemolen in de snelste van de beide Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Team Abu Dhabi by Black Falcon bepaalde het beeld aan de kop van het veld in het eerste uur. Bleekemolen passeerde Pastorelli bij de start en leidde het veld op weg naar de eerste bocht, maar later werd vastgesteld dat hij een valse start had gemaakt. Later in het eerste uur profiteerde Pastorelli van het drukke verkeer op de baan en nam zo de eerste plaats weer over. Daar bleef hij tot aan het einde van het eerste uur. Achter de Corvette en de Mercedes reed de FACH AUTO TECH-Porsche op de derde plaats met Ragginger achter het stuur. De Dragon Racing-Ferrari 458 Italia pakte de leiding in de A6-Amateurklasse op de 13e plaats in het algemeen klassement.      

Recy Racing Team
Recy Racing Team
De MRS-Porsche van ondermeer Patrick Huisman voerde de Porsche Cup-klasse aan. De overige leiders in de klassen na één uur waren de GC Automobiles-GC10 V8 in SP2, de Optimum Motorsport-Ginetta G50 in SP3, de JR Motorsport-BMW E46 GTR in A5, de Memac Ogilvy Duel Racing-SEAT Leon Supercopa in A3T, de LAP 57 Racing Team-Honda Coupé in A2 en de Belgische Recy Racing Team-BMW 120D van Jan de Vocht, Johan van Loo, Steffen Schlichenmeier, Wim Meulders en Thomas Piessens) in D1.

Voor de start van de race werd een moment stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan vijf mensen uit de autosportfamilie, die met de Dunlop 24H DUBAI verbonden waren en in de afgelopen twaalf maanden overleden: tweevoudig racewinnaar Sean Edwards, Allan Simonsen, ‘Wolf Silvester’, oud-klassewinnaar Stéphane Wintenberger en engineer Michael ‘Cushty’ Tallantire.

Een livestream, live-timing en uitslagen te vinden op live.24hseries.com, terwijl er regelmatig nieuws wordt gepubliceerd via Twitter (@24HSERIES, #24HDUBAI) en Facebook (Facebook.com/24HSeries).

Foto's: Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 10 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons