van der Horst

Persson Motorsport verdwijnt uit het DTM

Roberto Merhi - DTM Mercedes AMG C-Coupé
Roberto Merhi - DTM Mercedes AMG C-Coupé
De Heico Group die in 2011 het Persson Motorsport-team van Ingmar Persson overnam, meldt vandaag op internet dat het een punt zet achter zijn motorsportactiviteiten en zich voortaan opnieuw meer zal gaan focussen op zijn bezigheden in o.m. luchtvaart en immobiliën. De motorsport-branche wordt overgedragen aan een andere investeerder en het is momenteel niet duidelijk of deze laatste voor rekening van Mercedes DTM zal gaan rijden.
Feit is dat Persson Motorsport als dusdanig niet meer aanzet in het DTM, waardoor het gerucht gevoed wordt als zou Mercedes dit seizoen met nog slechts zes C-Coupé's in plaats van acht aanzetten.

Met Persson Motorsport verdwijnt een vaste waarde uit de populaire serie, ook al kon het team recentelijk geleid door  teammanager Gerhard Hinkelmann nooit tot de top doorstoten.

Susie Wolff - DTM Mercedes AMG C-Coupé
Susie Wolff - DTM Mercedes AMG C-Coupé
Het Persson-team ontsproot in 1993 uit de MS-renstal van oud F1-rijder Jochen Mass en Günter Schons, waar Ingmar Persson tot dan als technieker werkzaam was geweest. Bij de start van de nieuwe DTM-era in 2000 eindigde het team nog vijfde in het teamkampioenschap en ook in 2007 behaalde het Duitse team uit de Eifel een zelfde stek. Anno 2011 stond het einde seizoen slechts veertiende genoteerd en afgelopen jaar slaagden rijders Roberto Merhi en de veelbesproken Susie Wolff er niet in ook maar één puntje te scoren waardoor het team hekkensluiter werd.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 11 februari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons