van der Horst

Porsche test Lieb en Hartley met oog op WEC LMP1 programma (+ Video's)

Porsche LMP1
Porsche LMP1
Het testprogramma van Porsche AG met de gloednieuwe LMP1-H conform de 2014 reglementen raakt stilaan op kruissnelheid. De constructeur uit Stuttgart verschijnt volgend seizoen met twee hybride prototypes aan de start in de koningenklasse van het FIA WEC, waar het zal uitkomen tegen Toyota en zustermerk Audi. In totaal zijn er zes zitjes te verdelen (2×3). Timo Bernhard, Romain Dumas en nieuwkomer Neel Jani malen momenteel de testkilometers af, terwijl ook Mark Webber reeds bevestigd werd, maar wegens contractuele belemmeringen pas begin volgend jaar voor het eerst het stuur kan nemen van de hoogtechnologische wagen.
Porsche LMP1
Porsche LMP1
Marc Lieb en Brendon Hartley vervoegen vanaf heden het testteam, zodanig dat Porsche zich een goed beeld kan vormen van hun potentieel vooraleer het beide heren al dan niet een contract voorlegt. Lieb heeft reeds een zeer lange staat van dienst voor de Duiste constructeur als GT fabriekspiloot en tevens als bekwaam ingenieur, een LMP1 is echter een downforce wagen, iets waar de Duister nog geen ervaring mee heeft. Nieuw-Zeelander Hartley is een voormalig Red Bull junior en test- en simulatorrijder voor Mercedes F1, en heeft zich sinds kort met succes toegelegd op het prototyperacen (Murphy Prototypes LMP2).

In onderstaande video's kan u alvast een impressie krijgen van de nieuwe Porsche LMP1-H. Net zoals het geval is bij Audi, moeten we ons alvast niet opmaken voor een schreeuwende motor gezien de duidelijke aanwezigheid van één of meerdere turbo’s.





Foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 11 oktober 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons