van der Horst

Prologue: Porsche blijft ongeslagen (+ Video)

Porsche 919 Hybrid LMP1
Porsche 919 Hybrid LMP1
Nadat Porsche gisteren al de eerste dag van de officiële FIA WEC testdagen op Paul Ricard domineerde, stond er ook vandaag geen maat op de 919 Hybrid LMP1. De Duitse proto realiseerde op de tweede dag tweemaal de snelste tijd, en behaalt daarmee een perfecte score van vijf op vijf. Romain Dumas’ kwalificatiesimulatie leverde gisterenavond een 1:37.220 op die makkelijk stand hield, voor de 1:39.157 die Timo Bernhard deze morgen op de tabellen zette. Enkel de Toyota #6, traagste van de fabrieks LMP1’s, liet een scherpere tijd optekenen. De Japanners kijken momenteel aan tegen een achterstand van ongeveer drie seconden, al blijft het natuurlijk maar een test.
  • St. Paul
G-Drive Racing - Ligier JSP2-Nissan
G-Drive Racing - Ligier JSP2-Nissan
Ook in LMP2 bleef de besttijd van de avondsessie ongeslagen. De splinternieuwe Oreca 05 coupé van KCMG crashte vanmorgenn, maar was uiteindelijk nog zo’n drie tienden sneller dan de G-Drive Ligier JS P2 #26, terwijl de Signatech Alpine (lees Oreca 03) de top drie vervolledigde. De Strakka Dome S103 handhaafde zich in de middenmoot, terwijl beide Amerikaanse Extreme Speed Motorsports (ESM) HPD's de rangen sloten.


Aston Martin Racing - Vantage V8 GTE
Aston Martin Racing - Vantage V8 GTE
Bij de GT’s verbeterde het gehele veld vandaag zijn chrono’s, met verrassend genoeg een GTE-Am wagen op kop. De Aston Martin Vantage V8 #96 van voormalig kampioen Stuart Hall ging uiteindelijk de zusterwagen #99 (Pro) vooraf, gevolgd door de AF Corse Ferrari #51. De Manthey Porsches die gisteren nog een 1-2 realiseerden vielen terug in rangorde.


--- RESULTATEN FIA WEC PROLOGUE PAUL RICARD (PDF) ---
 


Foto's: Porsche AG, WEC/Adrenal/AMR



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 28 maart 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons