van der Horst

Racen met de Honda CR-V

Met de Civic wist Honda in het verleden diverse malen succes te behalen en heeft inmiddels een aardige naam opgebouwd in de wereld van de autosport. Echter, bij de Honda CR-V denk je niet in de eerste plaats aan racing. Wat de CR-V wel is? De best verkochte cross-over in de US en een opmerkelijk model met vele gezichten. We hebben een aantal grappige, opmerkelijke en interessante weetjes verzameld en nemen je mee door de veelzijdige wereld van de CR-V.
  • Skylimit Events
De eerste generatie CR-V's werd in 1996 op de markt gebracht door Honda. In de eerste plaats was Honda zelf nog niet geheel overtuigd van de potentie van deze wagen op de automarkt, mede door het feit dat de Japanse autogigant toentertijd nog weinig ervaring had op het gebied van SUV's. Echter, na de nodige facelifts werd de tweede generatie Honda CR-V in 2002 en 2003 tot beste kleine SUV uitgeroepen.
De wagen is in de loop van de jaren zo'n 1.5 cm dichter bij de grond komen te liggen, terwijl de totale hoogte van het voertuig juist een halve cm hoger is geworden, waardoor er meer ruimte in het voertuig is ontstaan.
 
Nooit gedacht dat je met een CR-V kunt racen? Hier kun je zien hoe de Honda CR-V het eraf brengt in een Russische drag-race. Hoewel de wagen vooral bedoeld is als off-road wagen, is de CR-V ook tijdens een rit op de Nordschleife al aardig aan de tand gevoeld. Echter de CR-V is natuurlijk niet ontwikkeld als racewagen, maar dankt haar succes met name aan het comfort, de efficiëntie en de veiligheidsvoorzieningen. De CR-V is dé ideale familiewagen die beschikt over een flexibele kofferruimte van bijna 1700! liter. De intelligente veiligheidssystemen zoals de adaptieve cruise control, het whiplash-preventiesysteem en de hellingafrijhulp maken de CR-V tot een prettige en slimme all-in-one wagen.


Benieuwd naar de de gepimpte versie van de CR-V of een 2000 spray-painted uitvoering?
Volgend jaar komt Honda met een gloednieuw model van de CR-V, waar hier alvast een voorproefje van te zien is. Met 185 pK, de robuuste uitvoering en de handige off-road features is deze nieuwe CR-V de ultieme adventure car, waarmee je misschien zelf ook wel eens een rondje op de Nurburgring kunt wagen.
 
Kijk voor meer informatie over de Honda CR-V ook eens op: http://www.fl.honda.be/content/wagens/modellen_cr-v.php

Honda press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 20 april 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons