van der Horst

Motorland Aragon: testdag 3: Raffaele Marciello voor de derde dag op rij

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Voor de derde en laatste dag van de Formule Renault 3.5 testen op het circuit van Motorland Aragon stapte de snelle Italiaan Raffaele Marciello over van het Strakka Racing team naar Arden Caterham. Veel maakte het niet uit, op het einde van de dag prijkte voor de derde maal op rij de naam van Marciello bovenaan de tabellen. Kon in de morgen Marlon Stockinger zich nog bovenaan plaatsen dan was er in de namiddag niemand opgewassen tegen Marciello. Carlos Sainz eindigde net als gisteren de dag op de tweede plaats.
Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Al van bij het begin van de morgensessie nam Marciello het commando in handen maar het was een opnieuw uitstekende Oliver Rowland (Fortec) die als eerste onder de tijd van de Italiaan ging. Even later ging Marlon Stockinger (Lotus) nog sneller en zette een tijd neer die niemand die morgen nog kon verbeteren. Ook Will Stevens (Strakka) ging nog onder de tijd van Marciello alvorens de sessie vroegtijdig werd afgevlagd na een sortie van Nikolay Martsenko. Uiteindelijk ging Stockinger vooraf aan Rowland, Stevens, Marciello en Pietro Fantin (Draco).

Na een lange pauze kwamen de wagens in de namiddag terug in actie, Dean Stoneman (Carlin) was de eerste om een snelle tijd neer te zetten maar Marciello ging al vlug onder de tijd van de Brit. Kort voor het einde van de sessie ging Carlos Sainz Jr. (Dams) als eerste onder de 1:40 maar Marciello perste in een laatste ronde er nog alles uit en klokte af in 1:39.815, de snelste dagtijd maar minder snel dan de 1:38.976 van gisteren. Sainz volgde met een 1:39.890 voor Sergey Sirotkin (ISR), Marlon Stockinger (Lotus) en Nick Yelloly (Carlin).

Foto's: Renault Sport & Hans Van Onsem





Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 22 november 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons