van der Horst

Rallycrosswereldkampioen Johan Kristoffersson vervoegt Huff en Bennani bij Sebastien Loeb Racing

Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson
Nadat ook constructeur Volkswagen de stekker uit het WRX-verhaal trok was het uitkijken naar de plannen van tweevoudig WRX-kampioen Johan Kristoffersson. Het gerucht dat de Zweed - die in 2018 voor de tweede keer op rij FIA World Rallycross-kampioen werd - in het WTCR zou neerstrijken, werd thans bevestigd. Kristoffersson verkast niet onverwacht naar het Sébastien Loeb Racing-team waar hij Rob Huff en Mehdi Bennani zal flankeren aan het stuur van een Golf GTI TCR. Dezelfde bolide waarmee hij het dit seizoen ook tot Scandinavian Touring Car Championship-kampioen schopte. Kristoffersson’s komst bij SLR dwingt het team van Sébastien Loeb en diens partner Dominique Heintz wel tot een opsplitsing in twee entiteiten van telkens twee wagens, zoals opgelegd door het gewijzigd sportief WTCR-reglement.
Sebastien Loeb Racing
Sebastien Loeb Racing
Dat gewijzigd reglement stelt immers dat per team voortaan slechts twee wagens mogen worden ingezet en dat per vertegenwoordigd merk slechts vier wagens op de grid voor 2019 worden toegelaten. Het wordt dan ook wachten op de naam van de vierde rijder die de VW-kleuren in het tweede WTCR-seizoen zal verdedigen.
 
Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson
Na vier seizoenen rallycross wordt 2019 het eerste jaar sinds 2013 waarin ik op internatrionaal niveau uitsluitend toerwagens zal racen. Afgezien van de Hungaroring zijn alle omlopen totaal nieuw voor mij, dat wordt dus een een hele uitdaging.  Ik kijk er naar uit om met mijn nieuwe teammaats samen te werken en in het bijzonder met toerwagenkampioen Rob Huff.  Sébastien Loeb Racing is een team met ervaring en ik ben opgezet met deze nieuwe stap binnen de Volkswagen-familie" aldus Kristoffersson die in Vila Real alvast zijn jokerlap-ervaring ten volle zal benutten.

De 30-jarige Zweed  is de zoon van Tommy Kristoffersson, een voormalig sterkhouder in het  Europees Rallycrosskampioenschap. Een jaar na zijn debuut in het wereldkampioenschap rallycross pakte Kristoffersson in 2015 een eerste zege om zowel in 2017 als in 2018 de WRX-titel op zijn palmares bij te schrijven. Twee titels in het Scandinavian Touring Car Championship en drie kronen in de Porsche Carrera Cup Scandinavia laten dan weer een probleemloze switch naar de WTCR vermoeden.
 
Rob Huff
Rob Huff
Met de komst van Kristoffersson telt de 'FIA World Touring Car Cup presented by OSCARO'  met Thed Björk (2017 FIA WTCC), Augusto Farfus (2018 FIA GT World Cup), Rob Huff (2012 FIA WTCC), Johan Kristoffersson (2017, 2018 FIA WRX), Yvan Muller ( 2008, 2010, 2011, 2013 FIA WTCC), Andy Priaulx (2005, 2006, 2007 FIA WTCC) en Gabriele Tarquini (2009 FIA WTCC, 2018 FIA WTCR) nu reeds zeven FIA-wereldkampioenen binnen zijn rangen.

Foto: Eurosport Events



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 21 december 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons